• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Echipa lui Alexandru Epureanu a învins Manchester United în Liga Campionilor!

05 noi 2020 de Ion Buga

Internaționalul moldovean, Alexandru Epureanu, a contribuit decisiv la victoria istorică a echipei sale, Istanbul Başakşehir, în Liga Campionilor. Aseară, campioana Turciei s-a impus pe teren propriu, scor 2-1, în fața titratei echipe engleze Manchester United. A fost primul succes pentru Istanbul Başakşehir în grupele celei mai tari competiții intercluburi. 

 

Apărătorul nostru a jucat pe toata durata partidei, iar pe final a păstrat victoria formației sale după ce a avut o intervenție providențială, respingând de pe linia porții devierea nefericită a colegului Mehmet Topal. 


Cu aceste 3 puncte vitale, Istanbul Başakşehir păstrează șanse la calificarea dintr-o grupă din care mai fac parte Lepizig (Germania) și PSG (Franța).

 

Alexandru Gațcan era ultimul fotbalist moldovean care a câștigat un meci din Liga Campionilor. S-a întâmplat acest lucru pe 23 noiembrie 2016, când Rostov (Rusia) a trecut de Bayern (Germania) cu 3-2.  

 

Pentru gruparea turcă urmează ultimele 3 partide din faza grupelor în deplasare cu Manchester United (24 noiembrie) și PSG (8 decembrie) și acasă cu Leipzig (2 decembrie).

Foto: www.manutd.com