• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Divizia Națională. Etapa 16 în cifre

26 oct 2020 de Ion Buga

*În 5 meciuri au fost marcate 14 goluri (gazdele - 6, iar oaspeții - 8), în mediu – 2,8 goluri pe meci. De la începutul campionatului s-au înscris 221 goluri (gazdele – 132, oaspeţii – 89), în mediu - 2,79 goluri pe meci.

 

*Gazdele au câştigat un meci, oaspeții - două, iar alte trei partide s-au încheiat la egalitate. De la începutul campionatului s-au jucat 79 de meciuri. Gazdele au câştigat 36 partide, oaspeţii – 28, iar alte 15 meciuri s-au terminat nedecis.

*Cele mai multe goluri într-un meci au fost marcate în jocurile Petrocub – Codru 7-0 (etapa 4) și Dinamo-Auto - Codru 7-0 (etapa 9).

 

*Mijlocașul senegalez Sidy Sagna (Sf.Gheorghe) a marcat al cincilea autogol al sezonului. 

 

*În această etapă a fost acordat un penalty, care a fost ratat de Alexandru Onica (Petrocub). De la începutul campionatului arbitrii au dictat 27 lovituri de pedeapsă, opt dintre care nu au fost realizate.

 

*Arbitrii au sancţionat jucătorii cu 19 cartonaşe galbene. De la începutul campionatului au fost arătate 318 cartonaşe galbene, 46 dintre care jucătorilor echipei Codru. Cele mai puține cartonașe galbene (21) le-au primit jucătorii de la Dinamo-Auto. 

 

*În această etapă au fost acordate două cartonașe roşii - Nikolai Vdovichenko (Codru) și Alexandru Gău (Zimbru). De la începutul campionatului au fost acordate 15 cartonaşe roşii, patru dintre care pentru Dacia-Buiucani.

 

*Frank Castaneda (Sheriff) rămâne lider în clasamentul golgheterilor cu 12 reușite. El este urmat de jucătorul Petrocubului, Vladimir Ambros, cu 9 goluri. Un alt fotbalist de la formația hînceșteană, Sergiu Platica, și Maxim Mihaliov (Dinamo-Auto) au marcat câte 7 goluri.

 

*Cel mai bun atac (46 goluri) îl are Sheriff, iar Codru cea mai slabă apărare (57). Cele mai puține goluri (8) au fost marcate de Codru Lozova și FC Florești.

 

*Codru a suferit a 14-a înfrângere în campionat, dintre care opt cu scoruri categorice.

 

*Sheriff a obținut a 15-a victorie consecutivă, 7 dintre care au fost categorice. Trei partide s-au încheiat cu scorul de 6-0 în favoarea tiraspolenilor.

 

*Sheriff este neînvinsă în Divizia Națională de 36 de meciuri. Ultima dată echipa tiraspoleană a cedat pe 26 aprilie 2019 (0-1 cu Petrocub). 

 

*Sf.Gheorghe și-a întrerupt seria de 7 meciuri fără înfrângere, în timp ce Petrocub a ajuns la 6 partide fără eșec.

 

*Dinamo-Auto nu a mai câștigat de 6 meciuri, iar Speranța - de 5.

Foto: Vadim CAFTANAT