• Fii alături de Echipa Țării

Feminin (Naționale)

Alina Chirica, una dintre cele mai tinere jucătoare din lotul Naționalei Feminine

24 oct 2020 de Maria Teeşanu

 

Alina Chirica este una dintre cele mai tinere jucătoare din lotul Naţionalei Feminine a Moldovei. La numai 16 ani ea a debutat într-un meci oficial pentru echipa națională, împotriva reprezentivei Spaniei. La această vârstă fragedă, ea recunoaște că nu se teme de noi provocări, iar meciul cu Polonia nu este o excepție.

 

Așteptările sunt mari. Știu că putem și vom da tot ce avem mai bun pe teren. Polonia e o echipă puternică, însa vom depune tot efortul pentru a arăta un joc frumos”

a declarat Alina Chirica pentru fmf.md.

 

În ultimii ani, Alina a reușit deja să acumuleze experiență, evoluînd cu succes și la selecționatele de junioare U-15 și U-17 a țării. Acest lucru i-a permis să se acomodeze și în echipa pregătită de Eduard Blănuță.

 

“Deja m-am acomodat la națională. Îmi vine mai ușor, iar frica de a comite greșeli a dispărut. Jucătoarele mă susțin, cu majoritatea dintre fete mă cunosc bine și cred că toți acești factori m-au ajutat să mă adaptez mult mai rapid” 

a subliniat Alina.

 

Jucătoarea echipei Agarista CSF Anenii Noi are un sezon excelent și în campionatul național, acolo unde este lideră în topul golgheterilor. În viitorul apropiat, Alina dorește să evolueze pentru campioana Moldovei, să finalizeze studiile la liceu, iar ulterior și la universitate. 

 

“Am constatat că o dată ce trec de la un nivel la altul, îmi vine mai greu, mereu cunosc ceva nou. Modalitatea de joc e diferită, mai captivantă și rapidă” 

spune jucătoarea de la Agarista CSF Anenii Noi.

 

Alina Chirica a început să practice fotbalul la lecțiile de educație fizică. Ulterior a îndrăgit mult sportul rege, datorită și faptului că a participat la festivalurile din cadrul proiectului Open Fun Football Schools, organizate în satul Hârbovăț, raionul Anenii Noi.

 

"De mică practicam mai multe genuri de sport. La un moment dat, am văzut că nu le reuşesc pe toate și am decis să-mi focusez atenția doar asupra fotbalului, deoarece am simțit o atracție și o plăcere față de acest sport” 

mai spune atacanta de 16 ani.