• Fii alături de Echipa Țării

UEFA lansează eEURO 2021

23 oct 2020 de Ion Buga

După succesul primului campionat european de fotbal electronic (eEURO) din acest an, UEFA a anunțat că întrecerea revine cu a doua ediție. Obiectivul tuturor țărilor concurente va fi calificarea la turneul final de la Londra în perioada 9-10 iulie, programat chiar înainte de finala UEFA EURO 2020 pe stadionul Wembley din 11 iulie.


UEFA eEURO 2021 va aduna jucători din toate cele 55 de asociații membre, care în luna noiembrie își vor alege echipele pentru participare în faza preliminară, programată la începutul anului 2021. Cel mai mare eveniment de eFotbal deschis selecționatelor naționale va fi jucat exclusiv pe platforma actualizată eFootball PES 2021 de la KONAMI. 

 

„Prima ediție eEURO le-a oferit entuziaștilor eFotbal șansa de a-și reprezenta țara pe cea mai mare scenă. Peste 15 milioane de oameni au urmărit pe platformele UEFA toate filmările și transmisiunile din cadrul competiției. Am văzut o creștere masivă a popularității efootballului în ultimii ani și eEURO 2021 ne va oferi în continuare posibilitatea de a interacționa cu fanii noi și existenți ai echipelor naționale” a declarat Guy-Laurent Epstein, director marketing UEFA Events.
 

La prima ediție a competiției, țara noastră a fost reprezentată de Dan Moroșanu și Alexandru Ianciu. Echipa națională a Moldovei a evoluat într-o grupă cu Bosnia-Herțegovina, Kazahstan, Macedonia de Nord și Elveția. În grupa C, Moldova a obținut trei victorii și tot atâtea remize, suferind și două înfrângeri. În clasamentul final, naționala noastră s-a clasat pe locul 3, care nu a fost suficient pentru o calificare la turneul final eEURO 2020.

 

Prima campioană europeană a devenit Italia, care a trecut în finală de Serbia.