• Fii alături de Echipa Țării

Încă o clasă specializată de fotbal. Acum și la Ceadîr-Lunga

19 oct 2020 de Ion Buga
GALERIE

Proiectul social-sportiv ”Fotbal în școli - Clase Specializate” se extinde în diferite regiuni ale țării. Astăzi, a fost inaugurată o nouă clasă specializată, mai exact la Liceul Teoretic ”V.Moșcov” din orașul Ceadîr-Lunga. Instituția de învățământ a întrunit condițiile minime stabilite de FMF și Ministerul Educației Culturii și Cercetării pentru participare în proiect. Astfel, cei 29 de elevi, băieți și fete, care au trecut etapa de selecție, beneficiază de 10 ore de fotbal saptămânal în cadrul disciplinei "Fotbal", dar și sunt asigurați gratuit cu echipament, alimentare și antrenamente.

 

La eveniment au participat Gheorghe Marangoz, președintele raionului Ceadîr-Lunga, Pavel Tulba, șef adjunct al Direcției Generale Învățământ, Tineret și Sport din UTA Gagauziya, Liubovi Terzinova, directorul LT ”V.Moșcov”, Ivan Ghenov, președinte ARF Ceadîr-Lunga. FMF a fost reprezentată de Sergiu Butelschi, director tehnic, Diana Bulgaru, manager al proiectului ”Fotbal în Școli”, Igor Crivoi, responsabil de crearea Academiilor de fotbal, Ruslan Plopa, inspector federal.

 

Anterior, clase specializate de fotbal au fost deschise la Liceul Teoretic ”Ivan Vazov” din orașul Taraclia și Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” din comuna Sipoteni, raionul Călărași. 

 

Forul fotbalistic va crea un grup de lucru care va monitoriza clasele specializate, procesul de antrenament și alte aspecte organizatorice.

 

Dezvoltarea proiectului în diferite regiuni ale țării, este posibil datorită eforturilor comune depuse de Ministerul Educației Culturii și Cercetării, Federația Moldovenească de Fotbal și autoritățile publice locale. Copii se pot bucura de cele mai bune facilități pentru procesul educațional și sportiv. De asemenea, conform conceptului Clase specializate, copiii vor avea un program special cu antrenamente mai intensive, de 2 ori pe zi, cu o alimentare corectă și nutritivă. 

 

Vă reamintim, din 1 septembrie 2020 fiecare instituție de învățământ participantă la Proiectul ”Fotbal în Școli” - Clase Specializate primește din partea FMF un set de inventar sportiv (20 mingi, sac pentru mingi, 20 conuri și 40 copete și 20 bavete de joc) pentru organizarea și sporirea calității antrenamentelor, iar fiecare elev din clasa sportivă va primi câte un set de echipament care include: un rucsac, echipament de vară, iarnă și de prezentare. 

 

Crearea sistemului educațional de fotbal este una dintre prioritățile FMF pentru următorii 5 ani, iar deviza noii Strategii de dezvoltare a Federației Moldovenești de Fotbal este ”Accentul pe copii”. În acest sens, forul fotbalistic și-a trasat 4 obiective majore: implementarea fotbalului în grădinițe, a lecțiilor de fotbal în școli, crearea claselor specializate de fotbal și a Academiilor de fotbal.