• Fii alături de Echipa Țării

Moldoveanca - model, care a evoluat în campionatul Moscovei de minifotbal

19 oct 2020 de Maria Teeşanu
GALERIE

Cristina Borisova este una dintre moldovencele care a evoluat în campionatul Moscovei de minifotbal, în Russian Fashion League, Divizia 8. Cristina s-a remarcat la formația Podium Life, unul dintre cei mai străluciți debutanți ai campionatului din capitala Rusiei. La prima sa participare în campionatul Moscovei, în ediția 2019/2020, Podium Life s-a clasat pe locul 2. 

 

Am început să joc fotbal din pură întâmplare, dar mi-a plăcut. În 2016, am debutat în Fashion League, la echipa „Russian Beauty”, unde principalul criteriu de selecție a fost: fetele cu aspect de model, cu înălțimea de la 1 metru 70 de centimetri. Am jucat fotbal, dar am participat și la diverse spectacole ale unor designeri celebri. Apoi am decis să-mi dezvolt mai mult abilitățile de joc, deoarece fotbalul îmi plăcea tot mai mult. În 2018, m-am legitimat la echipa „Podium Life”, pe care ulterior am condus-o în calitate de căpitan. Am fost mândră să joc în F-League - cea mai mare ligă de fotbal feminin amator din Rusia. 

 

a afirmat pentru fmf.md, Cristina Borisova 

 

În anul 2018, Fashion League a fost recunoscută drept cea mai bună ligă de amatori din Federația Rusă.

 

Cristina Borisova a rămas cu impresii bune despre competiția în care a evoluat în Rusia. 

 

În ultimii cinci ani, fotbalul feminin și nivelul fotbalului în general s-au dezvoltat foarte rapid în Rusia. Există un program de implicare a tinerilor în fotbal pentru a crea o generație sănătoasă. Și, desigur, participarea financiară a statului joacă un rol important în dezvoltarea fotbalului. 

 

În noul sezon, Cristina Borisova a revenit în Republica Moldova și a făcut pasul către fotbalul mare. Ea a debutat deja la formația Legia Tiraspol. 

 

Antrenamentele la Legia sunt mult mai productive, deoarece în Rusia am jucat minifotbal, am evoluat într-o ligă de amatori. Aici totuși este campionatul Republicii Moldova, unde este ceva mai serios.

Dacă să luăm nivelul de pregătire al echipei Legia, atunci cred că fetele astea ar fi luptat pentru titlu în campionatul Moscovei de minifotbal.