• Fii alături de Echipa Țării

Inedit. O echipă de moldoveni la Berlin

19 oct 2020 de Dumitru Ciolacu
GALERIE

Compatrioții noștri Vasile și Ion Pleșca și Andrei Condrea, stabiliți de mai mulți ani în Germania, au creat la Berlin o echipă de moldoveni, BSV Grün-Weiss Neukölln IV, pe 22 ianuarie 2020. Este de fapt a patra echipă a clubului cu aceeași denumire, care evoluează în campionatul de amatori din Germania. 

 

Majoritatea membrilor echipei locuiesc în această țară de mai mulți ani și lucrează în domeniul construcțiilor, iar unii chiar au reușit să pornească propria afacere în Germania. 

 

La început, s-au adunat 22 de fotbaliști, iar Andrei Condrea a fost antrenor-jucător. Echipa a fost înscrisă în Kreisliga C Staffel 1, una dintre numeroasele divizii de amatori ale țării. În sezonul 2019/2020, BSV GW Neukölln IV a disputat 6 meciuri oficiale, din care a câștigat 5. Sezonul, însă, a fost oprit prematur din cauza pandemiei de Covid-19, iar toate rezultatele anulate. 

 

În martie, antrenorul echipei a devenit neamțul Steven Eden. Între timp, au apărut și jucători noi, iar acum în lot sunt 28 de băieți. 

 

În stagiunea actuală, BSV GW Neukölln IV a jucat deja 5 meciuri. În Kreisliga C, în primele trei etape, echipa a obținut două victorii și a înregistrat o înfrângere. La Cupa Berlinului (versiunea turneului destinată formațiilor din ligile inferioare), echipa moldovenilor este calificată în turul 3, după două victorii cu Hertha Berlin IV (scor 3-1) și FC Hertha 03 Zehlendord IV (scor 10-2). 

 

Obiectivul echipei BSV GW Neukölln IV este promovarea în eșalonul următor, iar pentru asta trebuie să încheie campionatul pe unul dintre primele trei locuri.