• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Divizia Națională. Etapa 14 în cifre

19 oct 2020 de Ion Buga

*În 5 meciuri au fost marcate 5 goluri (gazdele - 2, iar oaspeții - 3), în mediu – 1 gol pe meci. De la începutul campionatului s-au înscris 194 goluri (gazdele – 120, oaspeţii – 74), în mediu - 2,81 goluri pe meci.


*A fost etapa cu cele mai puține goluri marcate (5). Cele mai multe goluri (18) au fost înscrise în etapele 3, 4, 6, 9, 10, 13.

 

*Gazdele și oaspeții au câştigat câte un meci, iar altele trei s-au încheiat la egalitate. De la începutul campionatului s-au jucat 69 de meciuri. Gazdele au câştigat 33 partide, oaspeţii – 23, iar alte 13 meciuri s-au terminat nedecis.

*Cele mai multe goluri într-un meci au fost marcate în jocurile Petrocub – Codru 7-0 (etapa 4) și Dinamo-Auto - Codru 7-0 (etapa 9).

 

*În această etapă a fost acordat un penalty, care a fost ratat de Vladimir Ambros (Petrocub). De la începutul campionatului arbitrii au dictat 24 lovituri de pedeapsă, șase dintre care nu au fost realizate.

 

*Arbitrii au sancţionat jucătorii cu 20 de cartonaşe galbene. De la începutul campionatului au fost arătate 287 cartonaşe galbene, 41 dintre care jucătorilor echipei Codru.

 

*În această etapă a fost acordat un cartonaș roşu - Omar Gaye (Milsami). De la începutul campionatului au fost acordate 12 cartonaşe roşii, patru dintre care pentru Dacia-Buiucani.

 

*Frank Castaneda (Sheriff) rămâne lider în clasamentul golgheterilor cu 11 reușite. El este urmat de jucătorul Petrocubului, Vladimir Ambros, cu 9 goluri. Un alt fotbalist de la formația hînceșteană, Sergiu Platica, și Maxim Mihaliov (Dinamo-Auto) au marcat câte 7 goluri.

 

*Cel mai bun atac (39 goluri) îl are Sheriff, iar Codru cea mai slabă apărare (52). Cele mai puține goluri (7) au fost marcate de Codru și FC Florești.

 

*Codru a suferit a 12-a înfrângere în campionat, dintre care șapte din ele cu scoruri categorice.

 

*Sheriff a obținut a 13-a victorie consecutivă, 6 dintre care au fost categorice. Trei partide s-au încheiat cu scorul de 6-0 în favoarea tiraspolenilor.

 

*Sheriff este neînvinsă în Divizia Națională de 34 de meciuri. Ultima dată echipa tiraspoleană a cedat pe 26 aprilie 2019 (0-1 cu Petrocub). 

 

*Zimbru și-a întrerupt seria de șase eșecuri la rând.

Foto: Vadim CAFTANAT