• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

CONFERINȚA LUI ENGIN FIRAT, DUPĂ MECIUL ITALIA - MOLDOVA

08 oct 2020 de Dumitru Ciolacu

 

Conferința de presă a selecționerului Engin Firat, după meciul amical Italia - Moldova 6-0. 

 

- Să fiu sincer, sunt foarte dezamăgit. De când am preluat echipa, cea mai categorică înfrângere a fost la un gol diferență, inclusiv și în meciul cu Franța. Știam de calitatea jocului italienilor, însă la echipa noastră, dacă un fotbalist joacă sub nivelul așteptărilor, este o problemă, dacă sunt doi așa jucători, avem probleme mai mari, dar este incredibil ce s-a întâmplat între minutul 22 și 45. 4-5 jucători au greșit inexplicabil, parcă nici nu erau în teren și i-am ușurat viața Italiei să marcheze aceste goluri. Este o situație nouă pentru mine, este prima dată când mi se întâmplă asta în carieră și vreau să-mi cer scuze de la fanii noștri din Moldova. Acum trebuie să demonstrăm că avem caracter și să fim uniți, deoarece peste câteva zile avem meci în Grecia. 

 

- Cum veți recupera din punct de vedere psihologic jucătorii după așa o înfrângere?

- Unica soluție este să uite de ceea ce s-a întâmplat astăzi în teren. Altfel nu avem nici o șansă contra Greciei. Trebuie să învățăm din această situație și să fim pregătiți pentru meciul următor. Nu pot să vorbesc pe un ton ridicat cu jucătorii, ei trebuie să recapete încrederea în forțele proprii, altfel nu avem nici o șansă. 

 

- Cum depășiți perioada complicată în țara Dvs.? 

- Vă referiți la coronavirus? 

- Da. 

- Noi toți avem aceeași problemă și nu este vorba doar despre fotbal, dar și despre viața personală. Situația de astăzi provoacă mai multe probleme psihologice, unii au probleme legate de familie. Totul se vede și pe terenul de fotbal. Sunt situații când nici nu știi pe care jucători poți miza. Spre exemplu, Damașcan nu este cu noi, deoarece la echipa lui din Olanda câțiva jucători au fost depistați pozitiv și toată echipa a intrat în carantină. El a fost testat negativ, dar nu a putut veni. Pentru noi toți este o situație complicată și nu știm ce va fi mâine. Nu este ușor să te concentrezi la fotbal, asta e realitatea. Sper că vom depăși cu bine această situație și vom reveni la viața normală.