• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Divizia Națională. Etapa 13 în cifre

05 oct 2020 de Ion Buga

*În 5 meciuri au fost marcate 18 goluri (gazdele - 10, iar oaspeții - 8), în mediu – 3,6 goluri pe meci. De la începutul campionatului s-au înscris 189 goluri (gazdele – 118, oaspeţii – 71), în mediu - 2,95 goluri pe meci.

 

*Gazdele au câştigat două meciuri, oaspeții - unul, iar altele două s-au încheiat la egalitate. De la începutul campionatului s-au jucat 64 de meciuri. Gazdele au câştigat 32 partide, oaspeţii – 22, iar alte 10 meciuri s-au terminat nedecis.

*Cele mai multe goluri într-un meci au fost marcate în jocurile Petrocub – Codru 7-0 (etapa 4) și Dinamo-Auto - Codru 7-0 (etapa 9).

 

*Eduard Zaplitnîi (Codru) este al patrulea jucător din campionat care și-a înscris în propria poartă. În total au fost înregistrate 4 autogoluri.

 

*Cele mai multe goluri într-un meci au fost marcate în jocurile Petrocub – Codru 7-0 (etapa 4) și Dinamo-Auto - Codru 7-0 (etapa 9).

 

*În această etapă au fost acordate trei penalty-uri, toate fiind transformate. De la începutul campionatului arbitrii au dictat 23 lovituri de pedeapsă, cinci dintre care nu au fost realizate.

 

*Arbitrii au sancţionat jucătorii cu 23 de cartonaşe galbene. De la începutul campionatului au fost arătate 266 cartonaşe galbene, 38 dintre care jucătorilor echipei Milsami.

 

*În această etapă au fost acordate două cartonașe roşii Vadim Cravcescu (Dacia-Buiucani) și Maxim Focșa (Sf.Gheorghe). De la începutul campionatului au fost acordate 11 cartonaşe roşii, patru dintre care pentru Dacia-Buiucani.

 

*Frank Castaneda (Sheriff) rămâne lider în clasamentul golgheterilor cu 11 reușite. El este urmat de jucătorul Petrocubului, Vladimir Ambros, cu 9 goluri. Un alt fotbalist de la formația hînceșteană, Sergiu Platica, și Maxim Mihaliov (Dinamo-Auto) au marcat câte 7 goluri.

 

*Cel mai bun atac (38 goluri) îl are Sheriff, iar Codru cea mai slabă apărare (50).

 

*Codru a suferit a 11-a înfrângere în campionat, dintre care șapte din ele cu scoruri categorice.

 

*Sheriff a obținut a 12-a victorie consecutivă, 6 dintre care sunt cu scoruri categorice. Trei partide s-au încheiat cu scorul de 6-0 în favoarea tiraspolenilor.

 

*Sheriff este neînvinsă în Divizia Națională de 33 de meciuri. Ultima dată echipa tiraspoleană a cedat pe 26 aprilie 2019 (0-1 cu Petrocub). 

 

*Milsami și-a întrerupt seria de șapte victorii consecutivă, în timp ce Zimbru are o serie din șase eșecuri la rând.

Foto: Xenia SILCENCO