• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Divizia Națională. Etapa 12 în cifre

29 sep 2020 de Ion Buga

*În 5 meciuri au fost marcate 17 goluri (gazdele - 16, iar oaspeții - 1), în mediu – 3,4 goluri pe meci. De la începutul campionatului s-au înscris 171 goluri (gazdele – 108, oaspeţii – 63), în mediu - 2,89 goluri pe meci.

 

*Gazdele au câştigat patru meci, iar oaspeții numai unul. De la începutul campionatului s-au jucat 59 de meciuri. Gazdele au câştigat 30 partide, oaspeţii – 21, iar alte 8 meciuri s-au terminat nedecis.

*Cele mai multe goluri într-un meci au fost marcate în jocurile Petrocub – Codru 7-0 (etapa 4) și Dinamo-Auto - Codru 7-0 (etapa 9).

 

*În această etapă au fost acordate două penalty-uri, ambele fiind transformate. De la începutul campionatului arbitrii au dictat 20 lovituri de pedeapsă, cinci dintre care nu au fost realizate.

 

*Arbitrii au sancţionat jucătorii cu 22 cartonaşe galbene. De la începutul campionatului au fost arătate 243 cartonaşe galbene, 35 dintre care jucătorilor echipei Milsami.

 

*În această etapă nu au fost acordate cartonașe roşii. De la începutul campionatului au fost acordate nouă cartonaşe roşii, trei dintre care pentru Dacia Buiucani.

 

*Frank Castaneda (Sheriff) rămâne lider în clasamentul golgheterilor cu 10 reușite. El este urmat de jucătorii Petrocubului, Vladimir Ambros, cu 9 goluri, și Sergiu Platica, cu 7 goluri. Maxim Mihaliov (Dinamo-Auto) are 6 goluri. 

 

*Cel mai bun atac (34 goluri) îl are Sheriff, iar Codru cea mai slabă apărare (46).

 

*Codru a suferit a 10-a înfrângere în campionat, dintre care șase din ele cu scoruri categorice.

 

*Sheriff a obținut a 11-a victorie consecutivă, 5 dintre care sunt cu scoruri categorice. Trei partide s-au încheiat cu scorul de 6-0 în favoarea tiraspolenilor.

 

*Sheriff este neînvinsă în Divizia Națională de 32 de meciuri. Ultima dată echipa tiraspoleană a cedat pe 26 aprilie 2019 (0-1 cu Petrocub). 

 

*Milsami obține a șaptea victorie consecutivă, în timp ce Zimbru are o serie din cinci eșecuri la rând.

Foto: Vadim CAFTANAT