• Fii alături de Echipa Țării

Săptămâna UEFA a fotbalului de mase. Girls Camp Festival

27 sep 2020 de Ion Buga

Pe parcursul săptămânii 23-30 septembrie, împreună cu asociațiile europene de fotbal, FMF sărbătorește Săptămâna UEFA a fotbalului de mase (UEFA Grassroots Week). 

 

Cu această ocazie, site-ul nostru va publica mai multe materiale despre cele mai cunoscute proiecte de dezvoltare a fotbalului de mase. 


Astăzi, vă propunem să aflați multe detalii interesante despre Girls Camp Festival, eveniment ce are loc în cadrul programului Together #WePlayStrong, demarat la inițiativa UEFA și care se desfășoară pe întregul continent și are drept ca scop de a transforma fotbalul în sportul feminin de echipă numărul 1 în Europa. 

 

În Republica Moldova, campania Împreună #WePlayStrong, este susținută și promovată de către Federația Moldovenească de Fotbal care a fost lansată cu succes în anul 2017. Împreună #WePlayStrong Girls Camp Festival este organizat de FMF,  la care au participat fetele de la taberele de vară de la Vadul lui Vodă. La primele ediții ale campaniei a fost desemnată ambasadoare fotbalului feminin, cunoscuta cântăreața printre adolescenți, Iuliana Beregoi.

 

În toți acești ani, Girls Camp Festival a adunat circa 3000 de copii din taberele de vară din Vadul lui Vodă, care au participat la activități distractive organizate de Federația Moldovenească de Fotbal, alături de ambasadorii fotbalului feminin din Moldova. Fiecare participant a avut parte și de cadouri dulci din partea producătorului de înghețată Sandra și combinatului de panificație Franzeluța. Oaspeții evenimentului au fost jucătoarele echipei naționale feminine a Moldovei.

 

Pentru buna organizare a acestor evenimente, în cadrul galei de premiere UEFA GROW Awards 2018, Federația Moldovenească de Fotbal a fost decorată cu un premiu special de către UEFA.