• Fii alături de Echipa Țării

Săptămâna UEFA a fotbalului de mase. Proiectul NOI

26 sep 2020 de Ion Buga

Pe parcursul săptămânii 23-30 septembrie, împreună cu asociațiile europene de fotbal, FMF sărbătorește Săptămâna UEFA a fotbalului de mase (UEFA Grassroots Week). 

 

Cu această ocazie, site-ul nostru va publica mai multe materiale despre cele mai cunoscute proiecte de dezvoltare a fotbalului de mase. 


Astăzi, vă propunem să aflați multe detalii interesante despre strategia de dezvoltare a fotbalului de juniori de elită din țara noastră - proiectul „NOI”.

 

Scopul acestuia este descoperirea și formarea noilor talente în baza metodelor moderne de antrenament. În acest context, este elaborat un sistem de pregătire unic al copiilor și juniorilor în cadrul școlii de fotbal, cu recomandări pentru dezvoltarea complexă a jucătorului în conformitate cu caracteristicile de vârstă și metode de pregătire și organizare a jocului în echipe, având la bază conceptul stilului național de joc.

 

Datorită efortului întregii comunităţi fotbalistice, în urma creării mai multor grupuri de lucru, proiectul a fost implementat cu succes a cluburile de fotbal din ţară din luna septembrie a anului 2016.