• Fii alături de Echipa Țării

Prin fotbal să creștem sănătoși

Săptămâna UEFA a fotbalului de mase. Proiectul social Prin fotbal să creștem sănătoși

25 sep 2020 de Ion Buga

Pe parcursul săptămânii 23-30 septembrie, împreună cu asociațiile europene de fotbal, FMF sărbătorește Săptămâna UEFA a fotbalului de mase (UEFA Grassroots Week). 

 

Cu această ocazie, site-ul nostru va publica mai multe materiale despre cele mai cunoscute proiecte de dezvoltare a fotbalului de mase. 


Astăzi, vă propunem să aflați multe detalii interesante despre proiectul social ”Prin fotbal să creștem sănătoși” - unul dintre cele 4 puncte strategice din Programul Grassroots realizat de FMF privind dezvoltarea fotbalului și a sportului în general în rândurile copiilor, promovarea modului sănătos de viață.

 

Proiectul social „Prin fotbal să creștem sănătoși” este o inițiativă susținută cu eforturile comune ale UEFA, Fondul de Responsabilitate Socială prin fotbal HatTrick, FMF şi UNICEF, având ca obiectiv încurajarea și îndrumarea copiilor (inclusiv cei cu cerințe educaționale speciale), către sport și un mod de viață sănătos, prin practicarea fotbalului și activităților distractive. Federația Moldoveneasca de Fotbal susține dezvoltarea și integrarea socială a copiilor prin sport, inclusiv pe cei cu Cerințe Educaționale Speciale.

 

Pe parcursul ultimilor trei ani, proiectul „Prin fotbal să creștem sănătoși” și-a desfășurat activitățile specifice în 18 instituții preșcolare din toată țara. La aceste acțiuni au participat peste 1.500 de copii cu vârsta cuprinsă între 5-6 ani, dintre care 60 cu Cerințe Educaționale Speciale. Copiii au frecventat sesiunile teoretice si practice o dată pe săptămână, participând activ la antrenamente fotbalistice specifice vârstei lor.

 

În același timp, un rol important în susținerea și dezvoltarea proiectului îl are și implicarea fără rețineri a părinților, bunicilor și asistenților sociali.