• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Divizia Națională. Etapa 11 în cifre

25 sep 2020 de Ion Buga

*În 4 meciuri au fost marcate 8 goluri (gazdele și oaspeții - câte 4), în mediu – 2 goluri pe meci. De la începutul campionatului s-au înscris 154 goluri (gazdele – 92, oaspeţii – 62), în mediu - 2,85 goluri pe meci.

 

*Atacantul echipei Milsami, Sergiu Nazar, a marcat golul cu numărul 150 al actualei ediții de campionat. Evenimentul a avut loc în minutul 90 al meciului cu Dacia-Buiucani. Tot el marcase și golul cu numărul 100.

 

*Gazdele și oaspeții au câştigat câte un meci, iar două partide s-au încheiat nedecis. De la începutul campionatului s-au jucat 54 de meciuri. Gazdele au câştigat 26 partide, oaspeţii – 20, iar alte 8 meciuri s-au terminat nedecis.

*Meciul Sheriff - Sf.Gheorghe a fost transferat din cauza participării echipei tiraspolene în Liga Europei..

 

*Cele mai multe goluri într-un meci au fost marcate în jocurile Petrocub – Codru 7-0 (etapa 4) și Dinamo-Auto - Codru 7-0 (etapa 9).

 

*În această etapă au fost acordate două penalty-uri, unul ratat de Sergiu Platica (Petrocub). De la începutul campionatului arbitrii au dictat 18 lovituri de pedeapsă, cinci dintre care nu au fost realizate.

 

*Arbitrii au sancţionat jucătorii cu 17 cartonaşe galbene. De la începutul campionatului au fost arătate 221 cartonaşe galbene, 32 dintre care jucătorilor echipelor Codru și Milsami.

 

*În această etapă a fost acordat și un cartonașu roşu, Vladimir Ghinaitis (FC Florești), pentru două cartonașe galbene). De la începutul campionatului au fost acordate nouă cartonaşe roşii, trei dintre care pentru Dacia Buiucani.

 

*Frank Castaneda (Sheriff) rămâne lider în clasamentul golgheterilor cu 8 reușite. El este urmat de jucătorii Petrocubului, Vladimir Ambros și Sergiu Platica (Petrocub), ambii cu câte 7 goluri, iar Maxim Mihaliov (Dinamo-Auto) are 6 goluri. 

 

*Cel mai bun atac (28 goluri) îl are Sheriff, iar Codru cea mai slabă apărare (40).

 

*Codru obține puncte în al doilea meci consecutiv, după o serie de nouă înfrângeri la rând la startul campionatului.

 

*Sheriff este neînvinsă în Divizia Națională de 31 de meciuri. Ultima dată echipa tiraspoleană a cedat pe 26 aprilie 2019 (0-1 cu Petrocub). 

 

*Milsami obține a șasea victorie consecutivă, în timp ce Zimbru are o serie din patru eșecuri la rând. 

Foto: Vadim CAFTANAT