• Fii alături de Echipa Țării

Feminin(Competiții)

Campionatul de fotbal feminin începe pe 27 septembrie

23 sep 2020 de Maria Teeşanu

FMF anunță startul campionatului Republicii Moldova la fotbal feminin, din data de 27.09.2020. Programul meciurilor din prima etapă este următorul:

 

• Agarista-ȘS Anenii Noi – CS Noroc;

• FC Nistru-GTC – FC Narta-ȘS Drăsliceni;

• CS Real-Succes – FC Maksimum;

• FC Belceanca – FC ȘS-4-PGU-Legia.

 

Ora de start a meciurilor este 15:00.

 

În contextul situației epidemiologice nefavorabile din Republica Moldova, Federația Moldovenească de Fotbal vă reamintește despre necesitatea îndeplinirii condițiilor de combaterea și prevenire a COVID-19 stipulate în Hotărîrile de Guvern, actele Comisiei Naționale în sănătate publică și instrucțiunile publicate de Federația Moldovenească de Fotbal pe site-ul oficial. Atenționăm în mod special asupra obligativității prezentării la meci cu declarațiile de proprie răspundere ale cluburilor și fiecărui jucător sau oficial completate.

 

Solicităm cluburilor participante la campionat să transmită pe adresa de e-mail: comp.fem@fmf.md o scrisoare, în care va fi indicat stadionul de bază și cel de rezervă pe care vor fi organizate meciurile de acasă, cu specificarea adresei.

 

Toate meciurile din cadrul competiției la fotbal feminin ”Divizia Națională”, ediția 2020-2021, vor fi transmise prin intermediul site-ului mycujoo.tv. Federația Moldovenească de Fotbal intervine cu solicitarea de a permite accesul pe stadion a reprezentaților site-ului menționat.

De asemenea, toate rezumatele meciurilor din cadrul campionatului Moldovei la fotbal feminin le veți putea urmări pe site-ul mycujoo.tv

 

Federația Moldovenească de Fotbal va organiza în premieră campionatul național de fotbal feminin alături de Liga feminină, o organizație nou-fondată, care are menirea de a realiza trecerea fotbalului feminin de la nivel amator la următoarea treaptă, cea de semi-profesionist.

 

Liga feminină a fost creată de către cluburile de fotbal feminin din Moldova, care și-au exprimat dorința de a participa în prima divizie valorică a campionatului național.  

 

Federația Moldovenească de Fotbal a semnat un Memorandum de colaborare cu Liga feminină, cu scopul implementării tuturor proiectelor ce țin de modernizarea fotbalului feminin moldovenesc la nivel de club.