• Fii alături de Echipa Țării

Futsal (Naționale)

Sergiu Tacot a jucat meciul 100 pentru naționala Moldovei de futsal

21 sep 2020 de Ion Buga

 

Moment istoric pentru căpitanul selecționatei de futsal a Moldovei, Sergiu Tacot. El a jucat astăzi, în amicalul câștigat cu Franța, meciul cu numărul 100 pentru Echipa Națională. 

 

Cu acest prilej deosebit, Sergiu a primit un tricou personalizat cu inscripția "100" de la Constantin Scripnic, vicepreședintele Asociației de Futsal și directorul Futsal Arena FMF.

 

El este primul futsalist moldovean care atinge această bornă. În cele 100 de partide pentru prima reprezentativă a țării, Tacot a marcat 50 goluri, ultimul fiind reușit chiar ieri în poarta Franței.

 

Sergiu Tacot (36 ani) a debutat la naționala de futsal pe 2 iulie 2003 tot într-un meci amical, cu România. De atunci, el a devenit unul din liderii echipei, iar în ultimii ani și căpitanul ei, contribuind decisiv la multe din succesele naționalei.

 

De-a lungul carierei, Sergiu Tacot a evoluat la diverse cluburi din Moldova (Rapid, Toligma), Cipru (Anorthosis, Parnassos) și România (Autobergamo), cu care a devenit multiplu campion și premiant în competițiile acestor țări. În prezent, este jucătorul formației United Galați, care va reprezenta România într-o nouă ediție a Ligii Campionilor.