• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Divizia Națională. Etapa 10 în cifre

21 sep 2020 de Ion Buga

*În 5 meciuri au fost marcate 18 goluri (gazdele - 6, iar oaspeții – 12), în mediu – 3,6 goluri pe meci. De la începutul campionatului s-au înscris 146 goluri (gazdele – 88, oaspeţii – 58), în mediu - 2,92 goluri pe meci.

 

*Gazdele au câştigat un meci, oaspeții - trei, iar o partidă s-a încheiat nedecis. De la începutul campionatului s-au jucat 50 de meciuri. Gazdele au câştigat 25 partide, oaspeţii – 19, iar alte 6 meciuri s-au terminat nedecis.

 

*Cele mai multe goluri într-un meci au fost marcate în jocurile Petrocub – Codru 7-0 (etapa 4) și Dinamo-Auto - Codru 7-0 (etapa 9).

 

*În această etapă a fost acordat un penalty, fiind transformat de Maxim Mihaliov (Dinamo-Auto). De la începutul campionatului arbitrii au dictat 17 lovituri de pedeapsă, patru dintre care nu au fost realizate.

 

*Arbitrii au sancţionat jucătorii cu 28 de cartonaşe galbene. De la începutul campionatului au fost arătate 204 cartonaşe galbene, 30 dintre care jucătorilor echipei Codru.

 

*În această etapă a fost acordat și un cartonașu roşu, Vasile Ștefu (FC Florești), pentru două cartonașe galbene). De la începutul campionatului au fost acordate opt cartonaşe roşii, trei dintre care pentru Dacia Buiucani.

 

*Frank Castaneda (Sheriff) a devenit lider în clasamentul golgheterilor cu 8 reușite. El este urmat de jucătorii Petrocubului, Vladimir Ambros și Sergiu Platica (Petrocub), ambii cu câte 7 goluri. Maxim Mihaliov (Dinamo-Auto) a urcat pe locul trei, având 6 goluri. 

 

*Cel mai bun atac (28 goluri) îl are Sheriff, iar Codru cea mai slabă apărare (39).

 

*Codru a întrerupt seria de nouă înfrângeri consecutive, acumulând primul punct în actuala stagiune.

 

*Sheriff este neînvinsă în Divizia Națională de 31 de meciuri. Ultima dată echipa tiraspoleană a cedat pe 26 aprilie 2019 (0-1 cu Petrocub). 

 

*Milsami obține a cincea victorie consecutivă, în timp ce Dacia-Buiucani a oprit seria din trei eșecuri la rând. 

Foto: Vadim CAFTANAT