• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Conferința lui Engin Firat, după meciul Slovenia - Moldova 1-0

07 sep 2020 de Victor Daghi

 

Declarațiiile selecționerului Engin Firat, după meciul Slovenia - Moldova 1-0.

 

Consider că meciul poate fi împărțit în două părți: prima și a doua repriză. În prima parte a jocului nu am fost destul de agresivi și nu înțeleg din ce cauză. Cu astfel de joc i-am făcut viață ușoară Sloveniei, care a controlat balonul. Slovenia nu este echipa, care poate să treacă ușor de o apărare compactă, însă dacă faci atâtea greșeli, atunci vei lua gol, ceea ce s-a întâmplat în această seară. Și din nou am încasat un gol prea ușor, dar asta e fotbalul. Fotbalul nu e ca baschetul, unde sunt pauze în joc și poți vorbi cu jucătorii.

Am vorbit de-abia în pauză, am făcut unele schimbări și băieții au demonstrat caracter în mitanul secund și am dominat repriza a doua, iar în ultimele 20 de minute am văzut că Slovenia joacă doar pentru trecerea timpului. Antrenorul adversarei intenționa să schimbe un mijlocaș defensiv, dar a fost nevoit să schimbe un atacant, care s-a accidentat.

Nu sunt mulțumit de felul cum am jucat în prima repriză și astfel i-am făcut Sloveniei o viață ușoară, dar mi-a plăcut cum băieții s-au prezentat în partea a doua a jocului.