• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Declarații după meciul Germania U21 - Moldova U21

04 sep 2020 de Ion Buga
GALERIE

Naționala de tineret a Moldovei a pierdut primul meci disputat în acest an, 1-4 cu Germania în preliminariile Campionatului european. Vă prezentăm declarațiile jucătorilor și antrenorului după partida disputată la Wiesbaden.

 

Cristian Dros, mijlocaș: "A fost un meci extrem de greu pentru noi. Am întâlnit un adversar bine organizat în teren, cu un lot valoros. Una peste alta, trebuie să mergem mai departe, mai ales că ne așteaptă încă un duel dificil, cel cu Bosnia și Herțegovina. Dorim să ne revanșăm în fața suporterilor noștri, care ne susțin și așteaptă rezultate de la noi".

 

Artiom Carastoian, atacant: "În meciul cu Germania s-a simțit un alt nivel. Mult mai bun. Oricum am avut ce învăța de la adversari. Ei joacă mult mai rapid, mereu au soluții pentru fazele de joc, au o clasă în plus. Acum, trebuie să ne pregătim de meciul următor, care este foarte important. Va fi la fel de dificil ca și astăzi, dar sper că îmrepună cu băieții ne vom mobiliza și vom face o partidă mai bună, în care trebuie să luăm toate punctele".

 

Victor Straistari, portar: "Era loc pentru mai bine, chiar dacă am înfruntat un advesar destul de puternic. Eram conștienți că jucăm împotriva Germaniei. Am încercat să ne facem jocul nostru, dar până la urmă, din păcate, nu am avut motive de bucurie. Sperăm să învățăm din greșeli și să fim mai pregătiți pentru meciul următor".

 

Alexandru Guzun, selecționerul Moldovei: "În pofida eșecului, cred că băieții au avut și de câștigat în urma acestui meci. Ca antrenor, am văzut multe momente bune de joc, organizare în teren, atît pe faza de atac, cât și în apărare. Golurile au venit pe seama greșelilor noastre. În prima repriză am ținut pasul cu gazdele, dar a venit acel penalty care a schimbat cursul jocului. În același timp, am avut și unele probleme la capitolul pregătire fizică, deoarece avem jucători care se află în forme de joc diferite. Dar după o pauză atât de mare, cauzată de pandemie, consider că echipa a avut o atitudine corectă, a făcut un meci care ne dă speranțe că putem obține mai multe pe viitor. Am avut faze bune de joc care au avut finalizare, chiar și ocazii. Să nu uităm ce adversar am avut în teren. O echipă organizată, foarte agresivă în atac. Numai cu echipe puternice putem progresa și noi. Evident, după așa meciuri crește și orgoliul fotbaliștilor. Urmează Bosnia și Herțegovina. Jucăm acasă și trebuie să facem un joc bun și să scoatem un rezultat maxim".

Foto: Getty Images/DFB