• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Cronică de la Parma, în ziua meciului Moldova - Kosovo

03 sep 2020 de Victor Daghi

 

Ploaia torențială de aseară, la Parma, a schimbat planurile organizatorilor meciului Moldova - Kosovo. Delegatul UEFA, Ciprian Paraschiv, a convocat o ședință specială pentru a discuta despre posibilitatea transferării antrenamentelor selecționatelor pe terenul de rezervă, în intenția de a păstra gazonul stadionului Ennio Tardini într-o stare bună. Până la urmă a fost luată decizia de a schimba programul conferințelor de presă și a antrenamentelor celor două reprezentative:   conferința de presă a reprezentativei din Kosovo a fost mutată de la 19:15 la 20:00, iar antrenamentul – de la 19:45 la 20:30, iar cele ale Moldovei de la 20: 45 la 21:15 și respectiv, de la 21:15 la 21:45. Antrenorii ambelor echipe au acceptat schimbările făcute de UEFA.

 

La conferința de presă a reprezentativei din Kosovo a fost prezent doar antrenorul principal Bernard Challandes, deși conform Regulamentului UEFA echipele sunt obligate să aducă la discuția cu jurnaliștii cel puțin un jucător. La întrebarea reprezentantului UEFA, Valeria Grosso, despre cauza lipsei jucătorului, ofițerul de presă n-a avut vreun răspuns plauzibil, astfel încât forul european va aplica măsuri disciplinare. Selecționerul Challandes a evitat să vorbească la această temă, însă a declarat pentru fmf.md că este nemulțumit de decizia UEFA de a permite doar 3 schimbări de jucători în meciurile din Liga Națiunilor. „În mod normal trebuie să fie făcute 5 schimbări, pentru a proteja jucătorii de eventuale accidentări”, a declarat Challandes.

 

Programul zilei de azi al tricolorilor este încărcat. Dimineața toată delegația noastră a fost din nou testată de medici la COVID-19, pentru a putea intra mâine în Slovenia. În continuare selecționerul Engin Firat va avea câteva ședințe cu jucătorii ca mai apoi echipa să plece la meci.

 

Naționala Moldovei va juca azi, 3 septembrie, împotriva selecționatei Kosovo, în primul meci din cadrul Ligii Națiunilor 2020. Partida va începe la ora 21.45 și va fi transmisă în direct pe TV Prime. 

 

UPDATE:  Naționala Moldovei va juca în echipament de culoare albastră, iar selecționata statului Kosovo - în echipament de culoare galbenă. Aceasta s-a decis la ședința tehnică la care au participat reprezentanții ambelor echipe.