• Fii alături de Echipa Țării

Clase de fotbal și stadion la Liceul Mihai Viteazul

02 sep 2020 de Sandu Grecu
GALERIE

Federația Moldovenească de Fotbal împreună cu Primăria municipiului Chișinău continuă implementarea proiectului național ”Fotbal în școli” prin crearea claselor specializate de fotbal.

 

Astăzi, președintele FMF, Leonid Oleinicenco, alături de viceprimarul capitalei, Ilie Ceban au efectuat o vizită de lucru la liceul teoretic Mihai Viteazul din sectorul Centru al Chișinăului, unde s-au întâlnit cu directorul instituției de învățământ, doamna Nelly Berezovschi. Cele 3 părți au discutat despre modalitățile de formare ale claselor de fotbal în cadrul liceului Mihai Viteazul, dar și despre amenajarea stadionului mare, care aparține școlii, cu un gazon din iarbă artificială de ultima generație.  

 

Astfel, conform unui proiect inițiat de primarul capitalei, Ion Cebanu, mai multe instituții de învățământ din Chișinău urmează să beneficieze de finanțare de la primărie pentru construcția platformei necesare la instalarea suprafețelor sintetice de dimensiuni mari.

 

Federația, la rândul său, va asigura acest proiect cu gazoane artificiale de cea mai bună calitate. Mai mult decât atât, FMF își asumă inclusiv reabilitarea ulterioară a acestor gazoane, oferind gratuit echipament tehnic și specialiști, care au o vastă experiență în domeniu.  

 

Liceul Mihai Viteazul este unul dintre cele mai mari licee din țara noastră. În calitate de profesor de fotbal, la Mihai Viteazul activează Valentin Cojuhari, primul antrenor moldovean care a obținut Licența Pro și singurul moldovean care a obținut Licența Pro de antrenor la celebra școală italiană Coverciano.