• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Echipa Djoker a câștigat campionatul Moldovei la fotbal pe plajă, ediția 2020

01 sep 2020 de Reporter FMF

Campionatul Moldovei la fotbal pe plajă și-a desemnat laureații, după desfășurarea ultimei etape, a X-a, care a avut loc pe Arena „Beach Soccer Stadium FMF”, situată în Parcul „La Izvor” al capitalei.

 

Campioană națională a devenit echipa Djoker Chișinău, care a repetat performanța din sezonul precedent, câștigând toate meciurile din cadrul campionatului. În această ediție discipolii antrenorului-jucător Leonid Podlesnov au demonstrat un joc spectaculos, cu ritmuri de viteză extrem de înalte și de o pregătire tehnico-tactică impresionantă.

 

În etapa finală, Djoker s-a impus cu 5-4 (0-2, 2-1, 3-1), într-un meci ce a mustit de spectacol, disputat în compania formației Nistru Chișinău, aceasta dun urmă învrednicindu-se de medaliile de bronz. Este de remarcat că FC Nistru, pregătită de antrenorul reprezentativei naționale, Ruslan Pernai, și-a vândut scump pielea, punând în permanență presiune pe adversar: după primul mitan (repriza durează în fotbal pe plajă 12 minute, cu cronometru ce poate fi oprit și repornit pe parcursul partidei), ei se aflau autoritar la cârma jocului, scor 2-0. Însă campioana en-titre nu era dispusă să cedeze, dorindu-și cu ardoare să-și ia revanșa pentru înfrângerea suferită pe 16 august în finala Cupei Moldovei Boviline (3-4). Astfel, în repriza a doua ea egalează scorul (2-2), repetând isprava și în a treia (3-3).

 

 

Însă momentul decisiv se produse în minutul 29 al partidei, când Victor Comlionoc, jucător de excepție care a strălucit în anii 2001-2009 evoluând pentru selecționata Moldovei în fotbalul mare, a reușit un gol ce a lăsat cu gurile căscate atât adversarii echipei sale, cât și suporteri proprii: preluând mingea la centrul terenului, mai întâi el a driblat (lucru extrem de dificil de realizat pe un teren în care picioarele ți se afundă în nisip la orice efort) unul câte unul trei adversari (în fotbal pe plajă pentru fiecare echipă evoluează patru jucători de câmp și portarul). În acest fel, fentând și trecând la milimetru pe lângă picioarele fotbaliștilor de la Nistru, el a ajuns în zona punctului de pedeapsă și a șutat plasat, cu o lovitură de forță medie, prin mulțimea ce se bulucea panicată în fața portarului. Goalkeeperul, lipsit de reacție din cauza câmpului de vizor redus, urmări neputincios cum balonul șterse bara și se scurse numaidecât în plasă, stârnind exclamații în care bucuria și uimirea își dădeau zor într-un feeric de nedescris.

 

Este de menționat că Nicolae Ignat, unul dintre golgheterii campionatului, a ratat, cu 3 secunde înainte de finalul partidei, o ocazie monumentală de a egala scorul și de a trimite jocul în prelungiri: șută violent de la patru metri pe centrul porții, goalkeeperul reacționând exemplar și respingând în out.

 

În celălalt meci al zilei, Olimpia-Stels, formație din capitală antrenată de Denis Melnicov, a învins cu 7-2 debutanta campionatului, Steaua-Dental Chișinău, intrând, pentru a doua oară consecutiv, în posesia medaliilor de argint ale campionatului.

 

La ceremonia de premiere, Leonid Oleinicenco, președintele Federației Moldovenești de fotbal, le-a mulțumit organizatorilor pentru buna desfășurare a Campionatului național și jucătorilor pentru prestația plină de dăruire și măiestria demonstrată pe terenul cu acoperământ de nisip.

 

Prezenți la eveniment, secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne Ianoş Erhan, viceprimarul mun. Chișinău Ilie Ceban și președintele FMF, Leonid Oleinicenco au înmânat echipelor premiante cupe și medalii. Eduard Crețu, președintele Federației Sportive de Fotbal pe Plajă din R. Moldova, a acordat un premiu special, „Pentru măiestrie”, debutantei campionatului BSC Dubăsari.

 

„Mulțumim Federației Moldovenești de Fotbal pentru sprijinul acordat în vederea organizării și desfășurării acestui campionat, precum și pentru minunata oportunitate de a evolua pe acest nou stadion, o adevărată bijuterie arhitecturală, edificată cu aportul considerabil al FMF”, 

a specificat Eduard Crețu.

 

Sursa: Asociația de fotbal pe plajă din Republica Moldova