• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Fotbalul care ne unește! Pe 14 august începe cel mai tare turneu național de socca, Amoliga!

12 aug 2020 de Sandu Grecu

Campionatul national la socca (mini-fotbal), cunoscut sub denumirea de Amoliga, va fi restartat pe 14 august, cu meciurile primei etape, care se vor disputa la Tiraspol.  

 

În premieră, competiția se va desfășura sub egida Federației Moldovenești de Fotbal. În calitate de co-organizator va participa Federația de mini-fotbal Socca din Moldova.  

 

La turneul din acest an vor participa 8 echipe: câte 4 din dreapta și sânga Nistrului. Această paritate perfectă simbolizează unitatea dintre cele două maluri, dintre Tiraspol și Chișinău, fapt care demonstreză încă o data că fotbalul ne unește.

 

Echipele participante, Amoliga 2020:

IDC (InterDnestrCom) Tiraspol  

VivaFarm (Tiraspol)

Grebenic (Tiraspol)  

Krasnaya Zvezda (Tiraspol)

Carpen (Carpineni)  

Torpedo (Chisinau)  

Nistru (Chisinau)  

Geotermal (Chișinău)  

 

Meciurile turneului se vor disputa la Tiraspol (Lions Arena), Chișinău (parcul La Izvor) și stadionul de mini-fotbal din Ciorescu.  

 

În total vor fi 7 etape + play-off din semifinale (locurile 1-4 și 2-3 din 2 meciuri) și marea finală! Perioada de disputare a turneului: august - noiembrie 2020.  

 

Vom avea și o pauza după etapa a 5-a, când FMF va organiza BIG EVENT - INTERCONTINENTAL CUP, cu participarea a 24 de echipe naționale (număr estimativ de echipe).  

 

Vă reamintim că ultima campionă AMOLIGA-2019 este formația Geotermal Chișinău. La turneul de anul trecut au jucat mulți foști mari fotbaliști moldoveni, cum ar fi Sergiu Epureanu, Nicolae Josan, Victor Golovatenco, Oleg Sischin, Alexandru Popovici, Adrian Sosnovschi sau Evgheni Hmaruc.  

 

În present, participanții la turneu au statut de jucatori-amatori. Pe termen scurt, organizatorii au drept obiectiv crearea Ligii PRO socca. Mini-fotbalul în Moldova se dezvoltă de la an la an. Echipele sunt tot mai bine pregătite, având sponsori, angajând antrenori și organizând antrenamente.  

 

De menționat că cele mai importante meciuri din fiecare etapă vor fi televizate la Tiraspol, la canalul "Pervyi Pridnestrovski" și la Chișinău (se duc tratative cu mai multe posturi TV). Toate partidele vor fi transmise în direct pe site-ul socca.md și paginile de Facebook și Youtube ale turneului.