• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Divizia Națională. Etapa 8 în cifre

07 aug 2020 de Ion Buga

*În 5 meciuri au fost marcate 12 goluri (gazdele – 7, oaspeţii – 5), în mediu – 2,4 goluri pe meci. De la începutul campionatului s-au înscris 110 goluri (gazdele – 73, oaspeţii – 37), în mediu - 2,75 goluri pe meci.

 

*Atacantul echipei Milsami, Sergiu Nazar, a marcat golul cu numărul 100 al actualei ediții de campionat. Evenimentul a avut loc în minutul 69 al meciului cu Dinamo-Auto.

 

*Gazdele au câştigat trei meciuri, iar oaspeții - două. De la începutul campionatului s-au jucat 40 de meciuri. Gazdele au câştigat 22 partide, oaspeţii – 13, iar alte 5 meciuri s-au terminat nedecis.

 

*Cele mai multe goluri într-un meci au fost marcate în jocul Petrocub – Codru 7-0 (etapa 4).

 

*În această etapă au fost acordate două penalty-uri, unul fiind ratat de Constantin Sandu (Speranța). De la începutul campionatului arbitrii au dictat 13 lovituri de pedeapsă, trei dintre care nu au fost realizate.

 

*Arbitrii au sancţionat jucătorii cu 26 de cartonaşe galbene. De la începutul campionatului au fost arătate 156 de cartonaşe galbene, 22 dintre care jucătorilor echipei Codru.

 

*În această etapă nu au fost acordate cartonașe roşii. De la începutul campionatului au fost acordate șapte cartonaşe roşii, trei dintre care pentru Dacia Buiucani.

 

*Vladimir Ambros (Petrocub) conduce în clasamentul golgheterilor cu 7 reușite. El este urmat de Frank Castaneda (Sheriff) cu 6 goluri, Sergiu Platica (Petrocub) și Anatole Abang (Sheriff) , ambii cu câte 5 goluri. 

 

*Sheriff a încasat primul gol în acest sezon. Tiraspolenii și-au păstrat poarta intactă timp de 682 de minute. 

 

*Cel mai bun atac (23 goluri) îl are Sheriff, iar Codru cea mai slabă apărare (30).

 

*Codru a suferit a opta înfrângere consecutivă, patru dintre care cu rezultate categorice. Formația din Lozova este singura fără puncte acumulate în actuala stagiune.

 

*Sheriff este neînvinsă în Divizia Națională de 29 de meciuri. Ultima dată echipa tiraspoleană a cedat pe 26 aprilie 2019 (0-1 cu Petrocub). Sheriff a început acest sezon cu opt victorii consecutive, întrerupând seria Petrocubului de șase succese la rând.

Foto: Vadim CAFTANAT