• Fii alături de Echipa Țării

Federația ajută la reamenajarea stadioanelor. Nisporeni, Ghidighici și Ungheni

06 aug 2020 de Reporter FMF
GALERIE

Federația Moldovenească de Fotbal continuă lucrările de reamenajare a terenurilor de fotbal din Republica Moldova. Conform Strategiei de dezvoltare a fotbalului, FMF acordă suport cluburilor pentru întreținerea terenurilor cu suprafață naturală și artificială. În ultimele 10 zile specialiști angajați ai FMF au efectuat lucrări de reamenajare a terenurilor sintetice din Nisporeni și Ungheni, dar și a terenului cu suprafață naturală din Ghidighici.

 

Utilizând echipamentului tehnic specializat de ultima generație, oferit de FMF, precum și cu suportul specialiștilor în domeniu angajați de Federație, pe terenurile cu suprafață artificială din Nisporeni și Ungheni, timp de câteva zile, a fost efectuat un complex de lucrări de revigorare a gazonului sintetic.

 

Experții FMF au efectuat următoarele lucrări: afânarea stratului de cauciuc, greblarea și strângerea obiectelor ”străine”, separarea gunoiului de cauciuc și perierea gazonului, împrăștierea granuleolor de cauciuc pe terenul cu iarbă artificială, perierea și îndreptarea gazonului.

 

Totodată, pe terenul natural din Ghidighici, au fost efectuate următoarele lucrări: testarea solului, scarificarea, cosirea și adunarea ierbii, aerarea și marcajul suprafeței de joc.  

 

Dezvoltarea infrastructurii este una dintre direcțiile prioritare în activitatea Federației Moldovenești de Fotbal. Susținerea unor astfel de proiecte pentru menținerea și îmbunătățirea gazoanelor naturale și sintetice pe stadioanele din Republica Moldova este importantă în perspectiva ridicării calității nivelului jocului și atractivității pentru suporteri, precum și a organizării mai multor evenimente care vor asigura dezvoltarea fotbalului în țară.  

 

Vă reamintim că anterior specialiștii FMF au efectuat lucrări de revigorare și mentenanță a terenurilor de fotbal din Orhei, Lozova, Râșcani, Drochia, Ceadîr-Lunga, Sărata Galbenă, Hâncești, Budești, Bălți, Sireți, Tohatin, Glodeni, Criuleni, Edineț, Chișinău și alte localități din Republica Moldova.  

 

Terenul sintetic din Nisporeni
Terenul sintetic din Ungheni. Foto: Dionis Secrieru
Stadionul cu iarbă naturală din Ghidighici. Foto: Valeriu Livădari