• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

LIVE. Sheriff Tiraspol - Petrocub Hîncești. Avancronică

05 aug 2020 de Ion Buga

Sheriff – Petrocub

Tiraspol. 5 august 2020. Arena Sheriff. Fără spectatori

Arbitru: Gabriel TUPICICA
Asistenți: Victor MARDARI și Vladislav LIFCIU
Adiționali: Viktor BUGENKO și Ion BÎLEA
Al 4-lea arbitru: Veaceslav SIVACIOV

 

Sheriff: 20.Zvonimir MIKULIC, 10.CASTANEDA Velez Frank Andersson, 11.Ionuț PETELEU, 14.Sebastian DAHLSTROM, 15.CRISTIANO, 18. Parra SINISTERRA William, 55.Benedik MIOC, 70. Obilor Faith FRIDAY, 76.Gabrijel BOBAN, 77.Anatole Bertrand ABANG, 91.Ousmane NDIAYE
Rezerve: 33.Serghei PAȘCENCO, 3.Petro CHARLES, 6.Mudimu Alec TAKUNDA, 7.Andrii BLIZNICHENKO, 8. VELOSO Max, 9.Peter WILSON, 24.Eugeniu GLIGA, 32.Valeriu GAIU, 44.Andrej LUKIC 
Antrenor: Zoran ZEKIC

 

Petrocub: 29.Cristian AVRAM, 2.Jacques ONANA, 4.Petru RACU, 6.Dan TARAS, 8.Iaser ŢURCAN, 9.Vladimir AMBROS, 11.Sergiu PLATICA, 20.Douanla MELACHIO, 27.Artiom ROZGONIUC, 71.Andrei COJOCARI, 90.Ion JARDAN
Rezerve: 1.Denis GUȚUL, 99.Igor MOSTOVEI, 7.Ilie DAMAȘCAN, 10.Alexandru BEJAN, 14.Alexandru VLAS, 17.Victor BOGACIUC, 18.Vadim GULCEAC, 26.Nicolae MUNTEAN, 77.Oleg CREȚUL, 84.Alexandru ONICA, 
Antrenor: Lilian POPESCU

 

Liderele Diviziei Naționale se vor duela astăzi, de la ora 20:30, pentru șefia clasamentului într-un meci din cadrul etapei a VIII-a. Partida se va disputa pe stadionul Complexului Sportiv Sheriff din Tiraspol și va fi transmisă în direct de posturile de televiziune Sport 1 și Moldova 2, de site-ul nostru, pagina de Facebook Divizia Națională, portalul Moldfootball și Radio Vocea Basarabiei.

 

Vă reamintim că din cauza măsurilor de prevenire a infecției COVID-19, meciurile se vor juca fără spectatori.  

 

Ambele echipe se află într-o formă excelentă. Sheriff a început campionatul cu 7 victorii consecutive, fără să primească vreun gol, în timp ce Petrocub vine după șase succese la rând și are cel mai bun atac al sezonului (21 goluri). Totodată, Sheriff este neînvinsă în Divizia Națională de 28 de meciuri. Ultima dată echipa tiaspoleană a cedat pe 26 aprilie 2019, tocmai în fața lui Petrocub (0-1). 

 

Sheriff și Petrocub au și cei mai buni marcatori la zi în eșalonul superior. Vladimir Ambros (Petrocub) are 7 goluri, iar ultima lui reușită a fost jubiliară. Echipa din Hîncești a înscris golul 200 și a obținut cea de-a 60-a victorie în Divizia Națională. Colegul său, Sergiu Platica, are 5 goluri, la fel ca și Frank Castaneda și Anatole Abang, ambii de la Sheriff.

 

Ultima dată cele două formații au fost adversare vara aceasta în Cupa Moldovei Orange. În semifinalele ediției trecute, Petrocub a reușit o calificare dramatică în ultimul act al competiției. După victoria din tur cu 1-0, echipa antrenată de Lilian Popescu a cedat pe terenul tiraspolenilor (1-2), însă golul marcat de Sergiu Platica în prelungirile meciului a fost decisiv. Ulterior, hînceștenii și-au adjudecat trofeul, primul din istoria clubului.

În ediția 2016/17, tot în semifinalele Cupei, Sheriff s-a impus la penalty-uri, scor 5-4, după ce timpul regulamentar s-a încheiat nedecis, 1-1. 


În schimb, în Divizia Națională, Petrocub și Sheriff au disputat 20 de meciuri directe. Primul a avut loc pe 25 august 2001. Sheriff s-a impus atunci cu 6-0 după golurile semnate de Ruslan Barburoș și Odia Chidi (câte o dublă), Sergiu Dadu și Evgheni Pațula. Este cea mai categorică înfrângere pentru Petrocub în cele 7 sezoane petrecute în liga superioară. 

În total, Sheriff a obținut 11 victorii, Petrocub – 3, iar alte 6 partide s-au încheiat la egalitate. Golaveraj: 33-6 pentru formația din Tiraspol. De menționat, că în ultimele 7 meciuri directe din campionat, Sheriff a câștigat o singură dată. Se întâmpla acest lucru acum un an. 

 

Săptămâna curentă Petrocub a anunțat unele schimbări de efectiv. Atacantul Oleg Crețul (20 de ani) a devenit noul jucător al echipei, în timp ce Arcadie Rusu, Vlad Oprea, Constantin Bogdan și Alexandru Cebaniuc au părăsit gruparea din Hîncești. 
 

Cu aproximativ o oră înainte de startul partidei veți putea afla componențele de joc ale celor două formații, accesând această știre actualizată.