• Fii alături de Echipa Țării

3 cluburi fără Licență Națională. Au 5 zile pentru recurs

19 feb 2020 de Sandu Grecu

La Casa Fotbalului din capitală a avut loc astăzi reuniunea conducătorilor de cluburi, care au solicitat Licență Națională, ce oferă posibilitatea de a evolua în prima diviziei valorică a campionatului Republicii Moldova la fotbal, ediția 2020. 

Organul Directiv de Prima Instanță din cadrul Sistemului de licențiere a cluburilor de fotbal al FMF, în urma examinării dosarelor propuse, a luat următoarele decizii:

A acorda Licența Națională pentru sezonul 2020 cluburilor:

- FC Sheriff Tiraspol
- CSF Speranța Nisporeni
- FC Dinamo-Auto Tiraspol
- FC Sfîntul Gheorghe Suruceni
- FC Codru Lozova
- FC Florești
- FC Dacia Buiucani Chișinău

Licența Națională oferă cluburilor posibilitatea să evolueze în Divizia Națională a Campionatului Moldovei pe un stadion omologat de FMF, în sezonul 2020.
Totodată, Organul Directiv de Prima Instanță din cadrul Sistemului de licențiere a cluburilor de fotbal al FMF a respins cererile a 3 cluburi, care nu au respectat toate condițiile de licențiere.
Aceste cluburi sunt:

- FC Milsami Orhei
- FC Petrocub-Hîncești
- FC Zimbru Chișinău

Conform prevederilor Regulamentului de Licențiere al FMF, cluburile care nu sunt de acord cu decizia luată, o pot ataca la Organul de Apel al Sistemului de licențiere a cluburilor de fotbal al FMF într-un termen de 5 zile calendaristice, adică până pe data de 25 februarie curent.