• Fii alături de Echipa Țării

Feminin(Competiții)

Futsal feminin. Real – noua campioană!

23 feb 2020 de Victor Daghi
GALERIE

Școala sportivă nr.11 Real Succes Chișinău este noua campioană națională la futsal feminin. În finala jucată la complexul sportiv “Futsal Arena FMF” din comuna Ciorescu, echipa antrenată de Victor Greapcă a învins surprinzător campioana primelor 2 ediții, Agarista Anenii Noi cu 1-0, golul victoriei fiind marcat de Victoria Țurcanu în minutul 39.

 

În finala mică, Școala Sportivă din Cioburciu-GTC a învins Alga-PGU Tiraspol cu scorul general de 7-6 (5-5 în timpul regulamentar, 2-1 în urma loviturilor de departajare), la capătul unui meci spectaculos, cu răsturnări de scor. Tiraspolencele au condus cu 5-2, dar au fost egalate pe final, ca mai apoi să piardă în urma loviturilor de departajare. Golurile au fost marcate de Viorica Tonu (11), Arina Cechina (18, 39), Doina Ciobanu (35), Diana Loghin (38), respectiv Violeta Mițul (11, 13), Carolina Țabur (15, 20) și Nina Darenscaia (20). Viorica Tonu, Diana Loghin, respectiv Violeta Mițul au transformat loviturile de departajare, în timp ce Veronica Cojuhari, respectiv Alexandra Bocancea și Carolina Țabur au ratat.

 

Cea mai bună jucătoare a campionatului a fost desemnată Cristina Cerescu (Agarista).

 

Tatiana Toma (ȘS 11 – Real Succes) a fost aleasă cel mai bun portar, iar cea mai bună marcatoare a devenit Carolina Țabur (Alga-PGU), cu 15 goluri.

 

La ceremonia oficială de premiere au participat Alexandru Golban, președinte al Asociaţiei de fotbal în sală din Moldova, Vladimir Colbasiuc, secretarul general al AFSM, Oleg Clipa, membru al comitetului executiv AFSM, partener tehnic al campionatului.

 

La cea de-a treia ediție a campionatului Moldovei la futsal feminin (senioare), care s-a desfășurat în perioada 14 decembrie 2019 – 23 februarie 2020, au participat 10 echipe. Competiția a fost organizată de Asociația de fotbal în sală din Moldova și Federația Moldovenească de Fotbal.