• Fii alături de Echipa Țării

Asociații Raionale

FMF, lucrări de renovare a stadioanelor din Moldova. Ceadâr-Lunga

24 iul 2020 de Sandu Grecu
GALERIE

 Federația Moldovenească de Fotbal continuă lucrările de reamenajare a terenurilor de fotbal din Republica Moldova. Conform Strategiei de dezvoltare a fotbalului, FMF acordă suport cluburilor pentru întreținerea terenurilor cu suprafață naturală și artificială. Săptămâna aceasta, specialiști angajați ai FMF, au efectuat lucrări de reamenajare a terenului sintetic din Ceadâr-Lunga.

 

Astfel, utilizând echipamentului tehnic specializat oferit de FMF, precum și cu suportul specialiștilor în domeniu angajați de Federație, pe stadionul din Ceadâr-Lunga, timp de câteva zile, a fost efectuat un complex de lucrări de revigorare a gazonului sintetic, în perspectiva noului sezon fotbalistic.

 

Experții FMF au efectuat următoarele lucrări: afânarea stratului de cauciuc, greblarea și strângerea obiectelor metalice, separarea gunoiului de cauciuc și perierea gazonului, împrăștierea granuleolor de cauciuc pe terenul cu iarbă artificială, perierea și îndreptarea gazonului.

 

Dezvoltarea infrastructurii este una dintre direcțiile prioritare în activitatea Federației Moldovenești de Fotbal. Susținerea unor astfel de proiecte pentru menținerea și îmbunătățirea gazoanelor naturale și sintetice pe stadioanele din Republica Moldova este importantă în perspectiva ridicării calității nivelului jocului și atractivității pentru suporteri, precum și a organizării mai multor evenimente care vor asigura dezvoltarea fotbalului în țară. 

 

Anterior, specialiștii FMF au efectuat lucrări de revigorare și mentenanță a terenurilor de fotbal din Orhei, Lozova, Râșcani, Drochia,  Sărata Galbenă, Hâncești, Budești, Bălți, Tohatin, Glodeni, Criuleni, Edineț, Chișinău și alte localități din Republica Moldova.