• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Divizia Națională. Etapa 5 în cifre

24 iul 2020 de Ion Buga

*În 5 meciuri au fost marcate 10 goluri (gazdele – 6, oaspeţii – 4), în mediu – 2 goluri pe meci. De la începutul campionatului s-au înscris 69 de goluri (gazdele – 48, oaspeţii – 21), în mediu - 2,76 goluri pe meci.

 

*Japonezul Itsuki Kurata (Codru) este autorul primului autogol din acest sezon. 

 

*Gazdele și oaspeții au câştigat câte două meciuri, iar încă o partidă s-a încheiat la egalitate. De la începutul campionatului s-au jucat 25 de meciuri. Gazdele au câştigat 14 partide, oaspeţii – 7, iar alte 4 meciuri s-au terminat nedecis.

 

*Cele mai multe goluri într-un meci (7) au fost marcate în jocul Petrocub – Codru 7-0 (etapa 4).

 

*În această etapă au fost acordate două penalty-uri, ambele fiind transformate de către Vadim Cemîrtan (Zimbru) și Frank Castaneda (Sheriff). De la începutul campionatului arbitrii au dictat 11 lovituri de pedeapsă, două dintre care nu au fost realizate.

 

*Arbitrii au sancţionat jucătorii cu 22 de cartonaşe galbene. De la începutul campionatului au fost arătate 94 de cartonaşe galbene. 

 

*În această etapă a fost acordat și un cartonaș roşu, Mihail Țîpac (Dacia Buiucani), fiind eliminat pentru două cartonașe galbene. De la începutul campionatului au fost acordate șase cartonaşe roşii, trei dintre care pentru Dacia Buiucani..

 

*Vladimir Ambros și Sergiu Platica (ambii, Petrocub) sunt lideri în clasamentul golgheterilor cu 5 reușite. Urmează Alexandr Suvorov (Sfîntul Gheorghe) și Frank Castaneda (Sheriff), ambii cu câte 4. Maxim Mihaliov (Dinamo-Auto), Victor Stînă (Sf.Gheorghe) s-au remarcat cu câte trei goluri.

 

*Sheriff a rămas singura formație fără gol primit. 

 

*Cel mai bun atac (16 goluri) îl are Petrocub, iar Codru cea mai slabă apărare (22).

 

*Codru a suferit a cincea înfrângere consecutivă, trei dintre care cu rezultate categorice. Formația din Lozova este singura fără puncte acumulate în actuala stagiune.

 

*Sheriff este neînvinsă în Divizia Națională de 26 de meciuri. Ultima dată echipa pregătită de Zoran Zekic a cedat pe 26 aprilie 2019 (0-1 cu Petrocub). Tiraspolenii au început acest sezon cu cinci victorii consecutive. Petrocub are patru succese la rând, iar Sf.Gheorghe - 3.