• Fii alături de Echipa Țării

Moldova va găzdui prima ediție a Cupei Intercontinentale la socca (mini-fotbal)

18 iul 2020 de Sandu Grecu
GALERIE

Republica Moldova va fi gazda primei ediții a Cupei Intercontinentale la socca (mini-fotbal)!  

Competiția, la care vor participa echipe Naționale de pe 5 continente: Europa, America de Nord, America de Sud, Africa și Asia, este programată să se desfășoare în perioada 23-28 septembrie, la Chișinău și Tiraspol.

 

Federația Moldovenească de Fotbal a semnat un contract în această după-amiază cu Federația Internațională de Socca, prin care își ia angajamentul de a organiza prima ediție a Cupei Intercontinentale la nivel de echipe reprezentative.

Contractul a fost semnat în format electronic, într-o video conferință, la care au participat președintele FMF, Leonid Oleinicenco, președintele Asociației de futsal, Alexandru Golban, directorul executiv FMF, Adrian Ixari și reprezentantul International Socca Federation, Igor Carasiov – de la Casa Fotbalului și conducerea ISF de la Solihull, Anglia, prin David Windsor (ISF Chief Executive), Hannah Wallis (ISF Admin Executive) și Stephanie Spacey (ISF Executive Manager).

 

Meciurile Cupei Intercontinentale la socca urmează să se dispute pe Arena care se construiește în parcul La Izvor al capitalei, dar și la Tiraspol. Astfel, Federația de fotbal continua să consolideze cele două maluri ale Nistrului, prin promovarea fotbalului și a prieteniei dintre Chișinău și Tiraspol. Fotbalul este ambasadorul păcii și prieteniei, iar FMF a reușit să îmbine cu succes partea sportivă cu cea socială, păstrând unitatea dintre cele două maluri ale Nistrului.

Organizarea primei ediții a Cupei Intercontinentale la socca în cele două orașe, Chișinău și Tiraspol, vine ca o confirmare a celor menționate mai sus.

 

Prin acest turneu de anvergură, de talie mondială, Federația Moldovenească de Fotbal își respectă misiunea de a dezvolta și promova fotbalul în Republica Moldova. Totodată, FMF își atinge și obiectivul indicat în noua Strategie de dezvoltare: Consolidarea societății prin fotbal, promovarea fotbalului in rândul amatorilor precum și creșterea participării in fotbal.