• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Fotbal pe plajă. Preselecția tricolorilor pentru Euro Beach Soccer League

17 iul 2020 de Sandu Grecu
GALERIE

Lotul lărgit al Naționalei Moldovei la fotbal pe plajă s-a reunit în premieră, după autoizolarea cauzată de pandemia COVID, pe plaja lacului din parcul Valea Morilor din capitală. Tricolorii vor efectua un cantonament de 5 zile, după care selecționerul Ruslan Pernai va trebui să selecteze doar 12 jucători, care vor face parte din lotul Moldovei la Euro Beach Soccer League.  

 

Vă reamintim, competiția va fi organizată în premieră de Republica Moldova. Forul mondial de profil a anunțat săptămâna trecută că în perioada 19-23 august curent țara noastră va fi gazda turneului din cadrul Diviziei B a Euro Beach Soccer League.  

 

La competiția, care se va desfășura pe noua arenă de fotbal pe plajă din Chișinău, urmează să participe 16 selecționate, care vor fi repartizate în 4 grupe. Numărul echipelor deocamdată nu este confirmat. Câștigătoarele grupelor vor promova în eșalonul de elită (Divizia A).

 

Lucrările de construcție la noul stadion de fotbal pe plajă din parcul ”La Izvor”, din sectorul Buiucani, municipiul Chișinău, se află pe ultima sută de metri. Conform programului FMF, Arena trebuie să fie data în exploatare până la sfârșitul lunii iulie.

Arena va avea o capacitate de 1024 de locuri, inclusiv 244 de locuri în tribuna VIP, cu posibilitate de adăugare a încă 500 de locuri. Stadionul va fi gestionat de FMF în colaborare cu Federația Sportivă de Fotbal pe Plajă.

 

GALERIE FOTO de VADIM CAFTANAT