• Fii alături de Echipa Țării

Feminin (Naționale)

Noi date pentru meciurile selecționatelor de junioare

14 iul 2020 de Ion Buga

UEFA a confirmat noile date de desfășurare a mini-turneelor din cadrul preliminariilor Campionatului European la fotbal feminin printre junioare, ediția 2020/21, ultima în actualul format.

 

Naționala feminină WU-17 a Moldovei va juca în grupa 6, din care mai fac parte Irlanda de Nord, Anglia și Slovenia. Meciurile au fost reprogramate pentru zilele de 25, 28 și 31 octombrie 2020, în Irlanda de Nord. Inițial partidele urmau să se dispute la începutul lunii octombrie. 

În etapa de elită se vor califica primele două echipe din fiecare grupă preliminară și patru selecționate de pe locul trei, cu cele mai bune rezultate înregistrate în meciurile directe cu primele două clasate din cele 12 grupe. Apoi 7 câștigătoare ale etapei de elită se vor alătura gazdei turneului final, Insulelor Feroe, la EURO WU-17, care se va desfășura în 2021.

 

Selecționata de junioare WU-19 a Moldovei face parte din grupa 9, alături de Danemarca, Rusia și Albania, ultima fiind gazda mini-turneului. Meciurile vor avea loc pe 25 noiembrie, 28 noiembrie și 1 decembrie, iar în etapa de elită se vor califica cele mai bune două echipe din fiecare grupă preliminară, trei formații de pe locul 3 și Spania (nu joacă în preliminarii, fiind calificată direct, având cel mai bun rating FIFA la această categorie de vârstă). Turneul final se va juca anul viitor în Belarus.

 

Vă reamintim, la ultima ședință a Comitetului Executiv al UEFA a fost aprobat un nou format pentru campionatele feminine U-17 și U-19, începând cu sezonul 2021/22.