• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Live. Sfîntul Gheorghe Suruceni – Sheriff Tiraspol

08 iul 2020 de Sandu Grecu

 

Sfîntul Gheorghe Suruceni - Sheriff Tiraspol

Suruceni. 8 iulie. Fără spectatori

Arbitru: Serghei BREGUȚA

Arbitri asistenți: Vladislav LIFCIU, Anatolie BASIUL

Al 4-lea oficial: Denis IVLEV

 

Sfîntul Gheorghe: 28.Nicolai CEBOTARI, 3.Maxim FOCȘA, 5.Vitalie PLĂMĂDEALĂ, 7.Alexandr SUVOROV, 8. Rienat MOCHULIAK, 9.Raman VOLKAU, 10.Sergiu ISTRATI, 17.Petru OJOG, 18. Yevhen SMIRNOV, 19.Serghei SVINARENCO, 21.Eugeniu SLIVCA

Rezerve: 1.Maxim RAILEAN, 4.Andrei NOVICOV, 13. Valerii STEPANENKO, 14. Maxim IURCU, 15.Victor STÎNĂ, 22.Dmitri MANDRÎCENCO, 24.Sidy SAGNA, 88.Alexandru VREMEA, 99.Artiom CARASTOIAN

Antrenor: Serghei CEBOTARI  

 

Sheriff: 1.Dumitru CELEADNIC, 6.Mudimu TAKUNDA, 7.Andrii BLIZNICHENKO, 18.Parra WILLIAM, 32.Valeriu GAIU, 44.Andrej LUKIC, 70.Obilor FRIDAY, 6.Gabrijel BOBAN, 77.Anatole ABANG, 90.Veaceslav POSMAC, 91. Ousmane NDIAYE

Rezerve: 33.Serghei PAȘCENCO, 3.Charles PETRO, 9.Peter WILSON, 10.Frank Andersson CASTANEDA, 11.Ionuț PETELEU, 14.Sebastian DAHLSTROM, 24. Eugeniu GLIGA, 55.Benedik MIOC

 Antrenor: Zoran ZEKIC

 

foto: Maxim Zubaniuc

Vicecampioana ediției trecute de campionat, Sfîntul Gheorghe Suruceni și campioana Sheriff Tiraspol joacă astăzi, de la ora 18.00, în derbyul etapei a II-a a Diviziei Naționale.

 

Din cauza măsurilor de prevenire a infecției COVID-19, meciul de la Suruceni se va juca fără spectatori. În schimb, partida va fi transmisă în direct de canalul Sport 1, portalul Moldfootball, pagina de Facebook Divizia Națională și de site-ul FMF.  

 

Cele două echipe s-au mai întâlnit până acum de 20 ori: de 19 ori în Divizia Națională și o data în finala Cupei Moldovei Orange.

 

Primul duel dintre Sf.Gheorghe Suruceni și Sheriff Tiraspol a avut loc pe 25 iulie 2009, la Tiraspol și s-a încheiat cu victoria tiraspolenilor, 2-0 (Truhanov, 8 și Volkov, 87-pen.). În acel meci a jucat căpitanul celor de la Suruceni, Vitalie Plămădeală, dar și Alexandru Vremea, jucători care sunt și astăzi în lotul echipei. Tot în acea partidă, pentru Sf.Gheorghe a evoluat și actualul capitan al Sheriffului, Veaceslav Posmac.  

 

Sheriff a câștigat 16 dintre cele 20 meciuri directe, disputate în Campionat și Cupă. Alte 4 partide s-au încheiat la etalitate. Suruceni nu a câștigat niciun meci oficial contra campioanei Moldovei. Golaveraj 61-11 pentru transnistreni.  

 

Cea mai categorică victorie aparține echipei Sheriff, care s-a impus cu 6-0, la Tiraspol, în martie 2011. În alte 2 meciuri, tiraspolenii au învins cu 5-0 (2011 și 2012).  

 

Sfîntul Gheorghe a învins Sheriff o singură data într-un turneu oficial organizat de FMF. Este vorba de prima ediție a Cupei Federației, unde formația antrenată de Serghei Cebotari s-a impus cu 2-1. De remarcat că Sheriff a evolua la acel turneu cu echipa de tineret reserve.  

 

Cu aproximativ o oră înainte de startul meciului veți afla componențele celor două formații, accesând această știre actualizată.

 

În cealaltă partidă a zilei, de la ora 20.30, se întâlnesc Petrocub Hîncești și Dinamo Auto. Partida de la Hîncești va fi transmisă în direct de postul TV Moldova 2, portalul Moldfootball, pagina de Facebook Divizia Națională și de site-ul FMF.