• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Antrenorul moldovean Viorel Frunză a egalat un record vechi de 21 de ani

06 iul 2020 de Ion Buga
fkventspils.com

 

Antrenorul moldovean Viorel Frunză (40 ani) scrie istorie la FK Ventspils! Antrenorul moldovean a egalat un record de 21 de ani, după ce echipa sa a câștigat derby-ul regiunii letone Kurzeme, 2-1 cu FK Liepāja.

 

Fostul internațional a devenit astfel al doilea antrenor principal din istoria letonilor de la Ventspils, care a câștigat din prima derby-ul cu rivala locală. Anterior, numai rusul Boris Sinitsyn, în anul 1999, a mai reușit acest lucru în cele 89 de meciuri directe.

 

 

“Fiecare victorie reprezintă o bucurie imensă. Mai ales în derby-ul local. Echipa noastră a jucat foarte bine și a câștigat pe merit. O victorie de moral care ne dă și mai multă încredere” 

a comentat Viorel pentru fmf.md succesul echipei sale.

 

Viorel Frunză a preluat echipa letonă la începutul acestui an. Din cauza pandemiei de coronavirus, campionatul Letoniei a început abia în luna iunie. După cinci etape disputate, Ventspils ocupă locul 3 în clasament.  

 

“Cred că pentru toți a fost o perioadă grea, fiind nevoiți să stăm acasă. Sănătatea tuturor este mai importantă. Acum este bine că s-a reluat campionatul și putem face ceia ce iubim - fotbalul”,

a mai spus Viorel.

 

El și-a început cariera de antrenor în 2015, pregătind multe echipe din Moldova, Academia și Dacia Chișinău, Dinamo-Auto Tiraspol, precum și formația Știința Miroslava, România.

 

“Ca fotbalist e mult mai ușor când te afli în teren. Dar ca antrenor este mai dificil, deoarece trebuie să pregătești jocul întregii echipe. Poate, din punct de vedere psihologic este mai greu, dar aceste emoții, când echipa ta iese învingătoare, merită trăite la maximum”,

a conchis antrenorul moldovean.