• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Campionatul Moldovei, ediția a XXX-a, începe astăzi

03 iul 2020 de Sandu Grecu

Ediția a 30-a, jubiliară, a Campionatului Moldovei la fotbal, Divizia Națională, începe astăzi, cu 3 luni și jumătate mai târziu decât a fost programată inițial, din cauza coronavirusului.  

 

Federația Moldovenească de Fotbal este prima federație sportivă din Republica Moldova, care a relansat competițiile oficiale, grație seriozității și încrederii de care se bucură din partea autorităților, după ce a demonstrat că are capacitate să respecte toate instrucțiunile de prevenire a infecției COVID-19.

 

Așadar, spre satisfacția suporterilor, după ce a încheiat turneul dotat cu trofeul Cupa Moldovei Orange, ediția 2019/20, FMF demarează astăzi Campionatul Moldovei, ediția 2020/21. Meciurile se vor desfășura cu porțile închise (fără spectatori). De aceea, Federația a făcut tot posibilul ca partidele să fie transmise de cât mai multe instituții și surse media.  

 

Toate meciurile de campionat vor fi transmise în direct de site-ul nostru, fmf.md.

 

Pagina oficială a Federației vă va pregăti un preview pentru fiecare partidă, cu date statistice și toată informația despre meci. Iar imediat după încheierea fiecărui joc, pe site-ul nostru veți afla rezultatul și căsuța tehnică, plus rezumatul video, care va apărea puțin mai târziu, imediat ce va fi montat. La fel, fmf.md vă va prezenta și declarațiile video de la finalul fiecărei partide.  

 

Meciurile vor fi retransmise, de asemenea, pe paginile sociale FMF și pe portalul Moldfootball.  

 

Surpriza pregătită pentru toți admiratorii fotbalului este că Divizia Națională din acest an va fi, în direct, și la TV. Posturile centrale Moldova 1 și Moldova 2 vor da Live 3 din cele 5 meciuri ale etapei. Celelalte 2 jocuri vor fi transmise de canalul N4. Și desigur, meciurile vor fi pe postul ucrainean Sport1, care emite în jumătate din țările spațiului ex-sovietic.  

 

În deschiderea Diviziei Naționale 20/21, la Ternovca, se întâlnesc astăzi Dinamo Auto pregătită de Igor Dobrovolski și debutanta FC Florești. Partida va începe la ora 18.00

 

În celălalt meci al zilei, de la ora 20.30, campioana Sheriff întâlnește la Tiraspol formația Speranța Nisporeni.  

 

Programul etapei I

3 iulie. Ternovca. Dinamo Auto – Florești. Ora 18.00

3 iulie. Tiraspol. Sheriff – Speranța. Ora 20.30

4 iulie. Suruceni. Sfîntul Gheorghe – Codru. Ora 18.00  

4 iulie. Orhei. Milsami – Petrocub. Ora 20.30

5. iulie. Chișinău (St.Zimbru). Zimbru – Dacia-Buiucani. Ora 20.30

 

Vezi toate clasamentele Diviziei Naționale de fotbal, de la prima ediție (1992) până în prezent.