• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Sfîntul Gheorghe Suruceni și Petrocub Hîncești vor juca în finala Cupei Moldovei Orange

26 iun 2020 de Sandu Grecu

Cupa Moldovei Orange va avea un nou câștigător în acest an. Sfîntul Gheorghe Suruceni și Petrocub Hîncești vor juca marți, 30 iunie, cu trofeul pe masa, un trofeu pe care niciuna dintre cele două finaliste nu l-a mai câștigat până acum. 

Marele meci se va disputa pe stadionul Zimbru din capitală (fără spectatori), de la ora 21.00 și va fi transmis în direct de site-ul nostru.

 

Vineri, 26 iunie, la ora 9.30, la Casa Fotbalului va avea loc tragerea la sorți a echipei gazdă a meciului final.    

 

Pentru formația din Hîncești aceasta va fi prima finală de Cupă din istorie, iar pentru clubul din Suruceni – a doua consecutivă, după ce acum un an a pierdut în fața Sheriffului cu 0-1.  

 

Sfîntul Gheorghe Suruceni și Petrocub Hîncești nu s-au mai întâlnit până acum în Cupa Moldovei Orange.  

În schimb, cele 2 echipe au jucat în februarie curent prima finală a turneului Cupa Federației. SG Suruceni s-a impus cu 2-0 prin golurile marcate de Raman Volkau și Alexandru Suvorov, devenind prima câștigătoare a competiției.

 

Indiferent cine va câștiga Cupa Moldovei Orange din acest an, va deveni a 11-a echipă care intră în posesia râvnitului trofeu. Până în prezent Cupa Moldovei Orange au câștigat-o Bugiac Comrat (1), Tiligul Tiraspol (3), Constructorul Chișinău (2), Zimbru (6), Sheriff (10), Nistru Otaci (1), Iskra-Stal Râbnița (1), Milsami Orhei (2), FC Tiraspol (1) și Zaria Bălți (1).