• Fii alături de Echipa Țării

Asociații Raionale

Stadionul din Criuleni. Perspective de dezvoltare

11 iun 2020 de Sandu Grecu

Autoritățile din Criuleni vor să readucă fotbalul mare pe stadionul de pe malul Nistrului. După investițiile făcute în ultimul timp în arena sportivă din localitate, Consiliul raional își propune să creeze condiții necesare pentru a organiza meciuri din cadrul Diviziei Naționale și cu participarea echipelor naționale de juniori sau feminine.

 

Președintele FMF, Leonid Oleinicenco a vizitat stadionul din Criuleni, care a fost inclus în programul de reabilitare a terenurilor cu suprafață naturală inițiat de Federație în toamna anului trecut.  

 

”Federația de fotbal a fost mereu alături de Asociațiile raionale, alături de noi, școlile de fotbal și echipele din Criuleni. Sperăm că acest nou proiect pe care ni l-am propus spre realizare să sporească interesul oamenilor din raion pentru fotbal, să reînviem tradițiile fotbalistice din regiune”,

a declarat Vitalie Onică, președintele Asociației Raionale de Fotbal din Criuleni.

 

Responsabil de proiect, inspectorul federal pentru bazele sportive, Igor Soltanici a avut ieri o întâlnire cu reprezentanții conducerii Consiliului raional Criuleni și cu direcția stadionului, la care s-a discutat despre deficientele care trebuie înlăturate, astfel încât arena din Criuleni să corespundă criteriilor Diviziei Naționale. După aceasta, FMF va veni cu echipament tehnic și cu experți pentru reabilitarea gazonului.  

 

Anterior, specialiștii FMF au efectuat lucrări de revigorare și mentenanță a terenurilor de fotbal din Orhei, Lozova, Ceadâr-Lunga, Sărata Galbenă, Hâncești, Budești, Bălți, Tohatin și alte localități din Republica Moldova.