• Fii alături de Echipa Țării

Arbitrii de fotbal, în așteptarea reluării antrenamentelor

10 iun 2020 de Ion Buga

Federația Moldovenească de Fotbal întreprinde în continuare pașii necesari de comun cu autoritățile Statului pentru a depăși criza pandemică și de reluare completă a activității fotbalistice. 

 

În contextul reluării procesului de antrenament al jucătorilor de fotbal legitimați la FMF, forul de profil a intervenit cu o solicitare către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării să permită și arbitrilor din Divizia Națională să înceapă pregătirile pentru un eventual start al sezonului competițional. 

 

„Sperăm că autoritățile vor accepta solicitarea Comitetului de arbitri al FMF și ei vor putea relua pregătirile. Comitetul este în permanentă legătură cu arbitrii, inclusiv online. La moment, arbitrii folosind noile tehnologii de comunicații efectuează pregătirile necesare la capitolul teoretic. Dacă vor fi scoase restricțiile instituite de autoritățile abilitate, atunci vom intra în cantonament pentru a ne pregăti către campionat și Cupa Moldovei. Totodată, în cazul menținerii restricțiilor, planificăm să formăm grupuri regionale, să lucrăm online cu arbitrii. Din păcate, pandemia a afectat negativ calitatea pregătirii practice a arbitrilor acumulate în cantonamentul din Turcia, în luna februarie. Pauza forțată este prea mare pentru arbitri. Și aici mă refer la toate ligile. Sperăm să revenim la antrenamente ca să fim pregătiți la maximum pentru meciurile oficiale” 

a declarat Vlad Țurcan, inspector federal FMF responsabil de lucrul cu arbitrii. 

 

Vă reamintim, că din 1 iunie curent, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis să permită, reluarea procesului de antrenament al jucătorilor de fotbal legitimați în cadrul Federației Moldovenești de Fotbal, exclusiv la arenele sportive acreditate de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. 

 

Federația Moldovenească de Fotbal a respectat și va respecta în continuare, cu strictețe, toate recomandările autorităților ce țin de prevenirea răspândirii pandemiei COVID-19.