• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Igor Dobrovolski, despre evoluția echipei Dinamo Auto după reluarea programului de antrenament

09 iun 2020 de Sandu Grecu

Dinamo Auto va începe ultima dintre echipele Diviziei Naționale pregătirea pentru noul sezon, după pauza forțată cauzată de pandemia COVID-19. Conducerea clubului tiraspolean spune că și-ar fi dorit să înceapă antrenamentele încă din prima zi a lunii iunie, însă condițiile diferite de ieșire din carantină nu le-a permis jucătorilor ”stranieri” să ajungă în regim de urgență în Moldova.  

 

 

”Situația noastră este mai complicată. De ceva timp facem demersuri împreună cu Federația, cu scopul de a obține permisiune de acces pentru jucătorii din Ucraina. Avem 7 jucători plus un antrenor, care locuiesc în țara vecină. Nu e ușor. Mulțumim autorităților de la Tiraspol și celor de la Chișinău pentru înțelegere și susținerea acordată. Sperăm ca vineri, 12 iunie, să ne putem convoca cu toții la baza noastră de la Ternovca.”,

a declarat antrenorul echipei Dinamo Auto, Igor Dobrovolski, special pentru siteul FMF.

 

Dobrovolski a vorbit și despre programul de pregătire al dinamoviștilor pentru noul sezon.  

 

”Programăm să începem sâmbătă cantonamentul, care va dura minim 2 săptămâni, în funcție de cum vor evolua evenimentele cu pandemia. Jucători noi nu vom avea, doar cei care au fost legitimați în primăvară. Important să realizăm o pregătire foarte bună, pentru ca în cazul în care vom obține dreptul de a reprezenta Moldova în cupele europene să putem să o facem cu demnitate.”

 

Dinamo Auto a încheiat pe locul 4 ultima ediție de campionat și va juca în premieră în preliminariile Ligii Europa, în cazul în care Cupa Moldovei Orange din acest an va fi cucerită de una dintre echipele clasate pe primele 3 locuri în Divizia Națională: Sheriff, Sfîntul Gheroghe sau Petrocub.