• Fii alături de Echipa Țării

Asociații Raionale

FMF a efectuat lucrări de revigorare a terenurilor din Drochia și Râșcani

07 iun 2020 de Anatolie Bodean
GALERIE

Federația Moldovenească de Fotbal continuă să acorde suport cluburilor pentru întreținerea terenurilor cu suprafață naturală. Săptămâna aceasta, specialiști angajați ai FMF au efectuat lucrări de amenajare a două terenuri din nordul țării. 

Stadionul orășenesc din Drochia

La Drochia, cu utilizarea echipamentului tehnic specializat oferit de FMF, precum și cu suportul administrației publice locale, pe stadionul orășenesc timp de câteva zile a fost efectuat un amplu complex de lucrări de revigorare a gazonului în perspectiva noului sezon fotbalistic. Mai întâi, a avut loc testarea solului, scarificarea gazonului, tunderea ierbii, împrăștierea nisipului, aerarea, nivelarea terenului, iar ulterior perierea, semănarea și fertilizarea gazonului. 

 

De asemenea, experții de la FMF au efectuat lucrări de reabilitare și la stadionul central din Râșcani. Inițial, a avut loc tunderea ierbii, iar apoi acțiuni de fertilizare. 

Stadionul orășenesc din Râșcani

Dezvoltarea infrastructurii este una dintre direcțiile prioritare în activitatea Federației Moldovenești de Fotbal. Susținerea unor astfel de proiecte pentru menținerea și îmbunătățirea gazoanelor naturale pe stadioanele din Republica Moldova este importantă în perspectiva ridicării calității nivelului jocului și atractivității pentru suporteri, precum și a organizării mai multor evenimente care vor asigura dezvoltarea fotbalului în diferite regiuni. 

 

Anterior, specialiștii FMF au efectuat lucrări de revigorare și mentenanță a terenurilor de fotbal din Orhei, Lozova, Ceadâr-Lunga, Sărata Galbenă, Hâncești, Budești, Bălți, Tohatin și alte localități din Republica Moldova.