• Fii alături de Echipa Țării

Concursul arbitrilor în carantină. Vezi cum s-a descurcat câștigătorul

05 iun 2020 de Ion Buga

În perioada de carantină, arbitrii moldoveni s-au menținut în formă sportivă după un program elaborat de instructorul de pregătire fizică al arbitrilor, Anatolie Cojocari.

 

Mai mult ca atât, Anatolie Cojocari a provocat arbitrii să participe și la un concurs cu premii. Acesta a constat dintr-un set de exerciții fizice timp de 10 minute, destinate dezvoltării tuturor grupelor de mușchi. Concursul a durat ceva mai mult de o lună, iar fiecare participant trebuia să înregistreze în format video efectuarea acestor exerciții.

 

“Am fost plăcut surprins să văd entuziasmul arbitrilor. Doar 15 dintre ei au reușit să execute integral exercițiile. Acest efort este recomandat pentru dezvoltarea forței în regim de rezistență ceea ce aduce beneficii atât pentru sistemul muscular, cât și pentru sistemul respirator și sanguin. Am decis să remarc pregătirea lui Eugen Scorolitnîi din Căușeni. El este arbitru din divizia B și a dat dovadă de perseverență și atitudine profesionistă. Eugen va fi premiat cu o pereche de încălțăminte sportivă” 

a declarat organizatorul concursului, Anatolie Cojocari.

Eugen Scorolitnîi