• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Naționale)

Alexandru Gațcan: Am dedicat tot acest timp familiei mele

04 iun 2020 de Ion Buga

 

Fostul mijlocaș al naționalei Moldovei, Alexandru Gațcan (36 ani) se pregătește intens pentru reluarea campionatului Rusiei. Pe 19 iunie, echipa sa Krylya Sovetov va disputa primul meci după trei luni de pauză cauzată de pandemia Covid-19. Într-un interviu pentru fmf.md, cel mai bun jucător moldovean în anii 2013, 2015, 2016 și 2017 ne-a povestit cum a suportat această perioadă de carantină și care sunt așteptările sale pentru finalul sezonului.

 

- Ne antrenăm deja de 2 săptămâni. Personal mă simt bine. Evident, la început, după această vacanță forțată, a fost foarte greu tuturor. Pas cu pas, însă, revenim la condițiile optime. Toate echipele sunt în pregătiri și în așteptarea campionatului. Vestea bună este că vom avea și ceva suporteri în tribune. Autoritățile au permis ca la meciuri să poată asista 10 % de spectatori din capacitatea totală a stadionului. Deci, situația revine la normalitate.

 

- Cum a trecut această perioadă de carantină?

- Am dedicat tot acest timp familiei mele, copiilor. Am găsit diferite ocupații pe gazonul din curtea casei. Am jucat fotbal, tenis, badminton, alte exerciții distractive. Toate aceste clipe îmi aduceau aminte și de copilăria mea. Nu am avut timp de plictiseală.

 

- Ai ajuns la o vârstă când mulți deja agață ghetele în cui. Care sunt planurile tale de viitor?

- Pentru început voi încerca să ajut echipa Krylya Sovetov să rămână în Premier Liga Rusiei. Dacă vom atinge acest scop, poate vom duce tratative noi privind prelungirea contractului. Poate vor fi și alte propuneri. Chiar și în calitate de antrenor. Timpul va arăta. Deocamdată, încă mai alerg.

 

- Îți este dor de vremurile petrecute la naționala Moldovei?

- Cu siguranță. Chiar am citit recent mai multe informații despre cantonamentul naționalei. Recunosc, am fost copleșit de nostalgie. Atâția ani dedicați primei reprezentative a țării, cu multe amintiri frumoase! Dar timpul meu a trecut, iar acum sunt alți jucători mai tineri care trebuie să dea tot ce au mai bun pe terenul de fotbal.