• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

FC Florești a reluat antrenamentele

04 iun 2020 de Victor Daghi

Debutanta Diviziei Naționale, FC Florești, a reluat antrenamentele pe 3 iunie. Noul antrenor al formației este Serghei Truhanov, iar în stafful tehnic se mai regăsesc Iurii Groșev și Oleg Șișchin.

 

                       Sergiu Litra

“Antrenorul Truhanov are în acest moment la dispoziție 15 jucători, iar ședințele tehnice sunt organizate la stadionul orășenesc din Tiraspol, pe terenul sintetic și cel natural. Respectăm cu strictețe toate măsurile de protecție impuse de autorități, iar responsabil pentru executarea acestor reguli este Andrei Varban, preparatorul fizic al clubului nostru.

Alți cinci jucători, originari din Chișinău și Bălți, continuă să se antreneze individual, deoarece deocamdată, din cauza carantinei, nu pot ajunge la Tiraspol. În vizorul nostru se mai află câțiva jucători din străinătate, pe care-i vom aduce la echipă”, a declarat președintele clubului, Sergiu Litra.  

 

FC Florești va juca meciurile de acasă la stadionul orășenesc din Bender. Asta după ce conducerea clubului de la nordul Moldovei mai întâi a încercat să semneze contracte cu arenele din Bălți și Orhei.

 

„Într-adevăr, inițial am trimis o solicitare cu intenția de a arenda stadionul orășenesc din Bălți pentru meciurile noastre de acasă din Divizia Națională. După o lună de așteptare, am fost refuzați. Apoi, am avut intenția să găzduim jocurile noastre la Complexul Sportiv Raional din Orhei, dar deoarece Milsami și Speranța vor juca pe această arenă, am fost nevoiți să căutăm un alt stadion. Într-un final, am bătut palma cu administrația stadionului din Bender, o arenă foarte frumoasă”, a adăugat Sergiu Litra.  

 

FC Florești a devenit câștigătoarea Diviziei A, ediția 2019, iar la prima ediție a turneului „Cupa Federației” s-a clasat pe locul 8.