• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Lilian Popescu: Băieții se antrenează cu multă dorință

04 iun 2020 de Ion Buga

Petrocub este o altă echipă care a reluat antrenamentele pentru noul sezon fotbalistic în Divizia Națională. După primele ședințe tehnice, antrenorul formației din Hâncești, Lilian Popescu, se arată mulțumit de jucătorii săi.

 

“Deja am adunat unele informații despre starea fotbaliștilor pentru a putea organiza ulterior procesul de antrenament. Avem și câțiva jucători care s-au pregătit mai devreme în cantonamentul naționalei Moldovei. Sunt mulțumit de starea lor după această pauză îndelungată, băieții se antrenează cu multă dorință. Am avut antrenamente online, individuale, dar totuși lucrul în echipă este mai benefic. Atmosfera e altfel. Sincer, îmi era dor de ei, să fim împreună. Suntem o familie” 

a declarat Lilian Popescu.

 

Din cauza unor accidentări, antrenorul lui Petrocub nu poate conta în această perioadă pe fundașul Constantin Bogdan și atacantul Eugeniu Rebenja.

 

“Am la dispoziție 23 de jucători. Totodată, Maxim Potârniche se pregătește după un regim individual, iar alții doi, sunt indisponibili pentru o perioadă mai lungă. Eugeniu Rebenja a avut o intervenție chirurgicală și nu este clară durata de restabilire, în timp ce Constantin Bogdan așteaptă să poată pleca peste hotarele țării la un tratament mai special. De aceea, am invitat și câțiva juniori să se alăture primei echipe” 

a mai spus tehnicianul.

 

Stafful tehnic al lui Petrocub speră că odată ce va fi permisă reluarea competițiilor interne, jucătorii vor acumula și practica de joc necesară în perspectiva pregătirii lor pentru un nou sezon al cupelor europene. Pentru al treilea an consecutiv, Petrocub va reprezenta țara noastră în Liga Europei.  

 

“Deocamdată este o perioadă mai dificilă, căci încă nu știm startul campionatului și cupei Moldovei. Sperăm să ni se permită cât mai curând și organizarea unor meciuri de verificare pentru a avea o pregătire mai bună. Este foarte important ca băieții să aibă meciuri în picioare” 

a subliniat Lilian Popescu.

 

În ultimele trei ediții ale Diviziei Naționale, Petrocub s-a clasat de fiecare pe locul 3.

www.facebook.com/FCPetrocub/