• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Sheriff, pregătit pentru noi victorii

04 iun 2020 de Victor Daghi

Campioana Moldovei și-a redeschis baza de antrenamente pe 1 iunie, după 2,5 luni de pauză. Complexul sportiv „Sheriff” este una dintre arenele sportive omologate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării pentru desfășurarea antrenamentelor în aer liber.

 

“Decizia de a ne permite reluarea antrenamentelor a fost una așteptată, luând în considerație munca enormă depusă de conducerea Federației Moldovenești de Fotbal pentru a rezolva această situație. În această perioadă am fost în contact permanent cu conducerea FMF în frunte cu Leonid Oleinicenco și știam din prima sursă ce eforturi se fac pentru a obține permisiunea de reluare a antrenamentelor pe terenurile de fotbal. Tuturor ne este dor de fotbal, deaceea suntem mulțumiți cu această decizie”, 

 

a declarat Vazha Tarkhnishvili, directorul FC Sheriff, pentru site-ul oficial al clubului tiraspolean.

 

FC Sheriff se va antrena în aceiași componență, care a fost până la începerea pandemiei. Cea mai mare problemă cu care se confruntă stafful tehnic în frunte cu antrenorul Zoran Zekic este ca jucătorii să ajungă la forma fizică optimă înainte de începerea sezonului.  

 

“Am acceptat imediat condițiile impuse pentru reluarea antrenamentelor, am trimis încă săptămâna trecută o confirmare la FMF că vom îndeplini toate măsurile de protecție. Toți înțelegem că aceasta se face pentru securitatea jucătorilor, stafului tehnic și a familiilor lor. Am discutat despre aceste condiții cu Nicolae Cebotari, secretarul general FMF, în timpul teleconferinței online cu cluburile, la care au participat și medicii echipelor. A fost elaborat un plan concret și precis de acțiuni și aici trebuie să recunosc meritul important al FMF”, 

 

a adăugat Vazha Tarkhnishivili.  

 

Cu 18 titluri de campioană, 10 Cupe și 7 Supercupe ale Moldovei, FC Sheriff este cel mai titrat club din Republica Moldova. În noul sezon clubul tiraspolean va reprezenta țara noastră în primul tur preliminar al Ligii Campionilor.