• Fii alături de Echipa Țării

Promovarea și dezvoltarea fotbalului la Cantemir

03 iun 2020 de Ion Buga
GALERIE

Președintele Federației Moldovenești de Fotbal, Leonid Oleinicenco a efectuat o nouă vizită de lucru în localitățile țării. De această dată, liderul forului fotbalistic s-a deplasat la Cantemir unde a avut întrevederi cu președintele raionului, Anatolie Echim, primarul orașului, Roman Ciubaciuc, viceprimarul Ion Untilă, președintele ARF, Piotr Malcov, și secretarul general ARF, Veaceslav Cazacu. 

 

În cadrul discuțiilor, oficialii au făcut un schimb de opinii despre dezvoltarea sustenabilă a fotbalului în raionul Cantemir, mai cu seamă la nivel de copii și juniori prin implementarea celui mai important proiect social-sportiv ”Fotbal în școli”. De asemenea, Leonid Oleinicenco s-a mai referit la rolul și importanța Strategiei de dezvoltare a fotbalului moldovenesc pentru perioada 2020/2024. 

 

Un subiect aparte l-a constituit infrastructura fotbalistică din orașul Cantemir, care necesită investiții suplimentare pentru reanimarea gazonului și îmbunătățirea facilităților, după modelul altor localități în care FMF deja a implementat un program similar. 

 

La întâlnirea cu președintele FMF a fost prezent și unul dintre cei mai buni jucători din istoria fotbalului moldovenesc – Sergiu Iepureanu. La rândul său, el a subliniat necesitatea susținerii dezvoltării fotbalului, cu suportul comun al autorităților publice locale, și a proiectelor care au menirea de a spori popularitatea acestui fenomen social-sportiv. Sergiu Iepureanu s-a născut la Cantemir într-o familie cu tradiții fotbalistice. Tatăl, Ion Epureanu, își dedică viața sportului rege de mai bine de 40 ani, iar fratele Alexandru, a fost ales de cinci ori cel mai bun fotbalist al țării, fiind mulți ani și căpitanul echipei naționale a Republicii Moldova.