• Fii alături de Echipa Țării

Masculin (Competiții)

Andrei Martin: Vom începe totul de la zero

02 iun 2020 de Ion Buga

Dacia Buiucani este în așteptarea debutului în Divizia Națională. Până atunci, echipa din capitală va urma o perioadă de pregătire mai specială după pauza cauzată de pandemia Covid-19. Din 1 iunie, autoritățile statului au permis reluarea antrenamentelor în aer liber desfășurate de către fotbaliștii legitimați în cadrul FMF pe arenele sportive care au fost omologate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. 

 

“Ne bucurăm că avem din nou posibilitatea să revenim la antrenamente. Un lucru este cert. Munca depusă în perioada de pregătire de iarnă va trebui repetată în proporție de 80-90 %. Cu alte cuvinte, vom începe totul de la zero. Pentru reluarea activității competiționale orice jucător are nevoie de o pregătire specifică. Pentru început, în primele 10 zile, fotbaliștii vor avea parte de un program de adaptare la efort, dar treptat vom urma și celelalte etape” 

a declarat antrenorul principal al echipei, Andrei Martin. 

 

Lotul echipei chișinăuiene nu a suferit modificări în această perioadă. Astfel, 37 de jucători, majoritatea fiind discipoli ai Academiei CSCT Buiucani, se vor pregăti sub timona lui Andrei Martin. 

 

“Practic toți au șanse să devină jucători ai echipei de seniori. Școala noastră are talente, de aceea fiecare trebuie să primească o șansă. Ne vom organiza în mai multe grupuri pentru a avea un randament maxim în cadrul procesului de antrenament și pentru a respecta măsurile de sănătate publică și instrucțiunile de activitate impuse de autorități” 

a mai subliniat Andrei Martin. 

 

Dacia Buiucani a ajuns în Divizia Națională după ce a ocupat locul secund în stagiunea precedentă a Diviziei A. De asemenea, galben-albaștrii s-au clasat pe locul 3 în ediția inaugurală a Cupei Federației.