• Fii alături de Echipa Țării

Lista arenelor sportive și a cluburilor acreditate pentru organizarea antrenamentelor

02 iun 2020 de Sandu Grecu

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a anunțat astăzi lista arenelor sportive care au fost omologate pentru desfășurarea antrenamentelor în aer liber. Astfel, MECC a acreditat la prima etapă 5 centre sportive și 4 stadioane pentru echipele din Divizia Națională, și un teren de fotbal pe plajă. Vă prezentăm lista completă a arenelor și a echipelor, care își pot relua activitatea, conform deciziei ministerului:    

 

Complexul Zimbru din Chișinău (FC Zimbru și FC Codru)

Complexul Sheriff din Tiraspol (FC Sheriff)

Joma Arena Chișinău (CS Dacia Buiucani)

Stadionul din Suruceni (FC Sfîntul Gheorghe)

Stadionul Municipal Hîncești (FC Petrocub-Hîncești)

Stadionul din Tiraspol (FC Florești)

Stadionul din Ghidighici (CSF Speranța și FC Milsami)

Complexul Dinamo Auto din Ternovca (FC Dinamo Auto)

Centru FMF din Vadul lui Vodă (Naționalele masculine și feminine ale Moldovei)

Plajă, lacul Valea Morilor, Chișinău (selecționatele de fotbal pe plajă)

 

”Am permis, pentru început, reluarea antrenamentelor echipelor din prima divizie valorică. Ulterior, treptat și gradual, toate formațiunile de fotbal din Moldova afiliate FMF, în baza cererii expediate la Federație, vor beneficia de aceste acreditări, conform planului de ieșire traptată din programul de carantină. Cu condiția că totul va fi bine și nu vom înregistra focare de coronavirus în cadrul echipelor, în scurt timp planificăm să relansăm activitatea tuturor organizațiilor sportive.”,

a declarat pentru fmf.md secretarul de stat, Ion Gheorghiu.

 

În continuare așteptăm de la toate formațiunile fotbalistice afiliate FMF cereri care oferă garanția respectării tuturor normelor de siguranță impuse de autorități pentru demararea procesului de antrenament. Cei care nu vor expedia pe adresa FMF aceste cereri nu vor putea beneficia de acreditarea MECC de începere a pregătirilor pe terenul cu iarbă verde.  

 

Cererile pot fi expediate pe poșta electronică: fmf@fmf.md